Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts
Асфалтов път
gzo:
Карам по 3-4 "редки" ръце за да избегна напластяване. Какво да ти дам за пример ? Например малка (НО) къщичка с добре оформени черчевета, дограми, керемидки и стълбички. Ако акрила ти е гъст (така както е в баката) заличаваш всички стни гореспоменати детайлчета. Просо гъсотата боя запълва порите, ъгълчетата и т.н. Хеле пък ако боядисваш дървенията на товарен вагон с жилки по дъските. С гъстата боя замазваш всичко. Личи си, че си трабва разреждане, но ако прекалиш дори и с малко започва пък да не хваща добре и тук таме прозира основата. Боядисвам с четка и понякога остава следа от косъма, тогава след засъхване прокарвам в друга посока още 1 рядка ръка. До тук поне 2 ръце ! По принцип първо боядисвам модела и тогава го поставям на макета, но в местата където често се бара с пръсти боята се изтрива и се вижда основата, айде още 1-2 ръце. При вагони и авомобили, които се барат още по-често изпъкналите части се изтриват.
Общо взето боядисването си е голям майсторлък. Нямаш ли голям опит, хубава боя и аерограф нещата не стават хубаво, та за това аз като аматьор съм открил начина за себе си- карам по 3-4 "редки" ръце и що годе съм доволен.
pach:
Това е боядисвано с една ръка, без никакво разреждане - боя SOKRATES:
Харсева ли ти? Няма още положен втори, по-светъл пласт (и по.суха) боя, за да се подчертаят фугите,
при което ще изпъкнат "паветата". Пиша павета щото снимката и на "гръб", но принципно парчето бе правено за подпорна стена...
Плочката няма вече вид защото повече от шест месеца ми се "търкаля" в чантата.
За техниката на изработка на този вид стени (на снимката може и за калдъръм да мине)
съм я обяснявал няколко пъти.
С подробности ще я обясня в най-скоро време в темата за гара Владая и ...няколко подобни нови теми :spiteful:.
;D
gzo:
Добре ще се получи :good: но наистина прилича повече на шкарпа отколкото на павета. Всъщост и на настилка прилича, но такава съм виждал само из етнографските комплекси Етъра, Пловдив и др. Иначе като излючим блясъка боята изглежда добре.
Специално за теб и Владо качвам снимка на вече готовия асфалт в темата на моя макет http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,2593.0.html
pach:
Блясъка се получава само на снимката, иначе на живо си е съвсем матова.
Парчето е с размери 20 х 30 мм - тоест снимката го прави поне 3/4 пъти по-голямо от действителното.
Това е правено за подпорна стена, но може да мине и за кълдъръм от Стария Пловдив. :hi:
Но най-голямото му предимство е че става РЕЛЕФНО по много лесен начин - докато го работиш. ;)
gzo:
:ok:...да бе верно, че хубавите детайли не изглеждат толкова добре на снимка колкото са в действителност. Обаче съм забелязъл и обратното:- лоши детайли да изглеждат много по-добре на снимка
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия