Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Зъбчата железница ще вози туристите до хълма Трапезица
gzo:
--- Цитат на: Mixy link=topic=3112.msg96637#msg96637 date=1411922372 ---Това работи ли вече или още е в строеж?
--- Край на цитат ---
Да ! Офицялно е пусната вече.
svetljjjo:
--- Цитат на: mitko0888 link=topic=3112.msg96277#msg96277 date=1409757694 ---Намира се точно на гърба на това нещо - гаар Трапезица, вярвате или не - действаща спирка от мрежата!
--- Край на цитат ---
Ех на тая гаричка съм слизал и съм се качвал хиляди пъти докато учех в търново ;D
jopeto:
Мисля че "сОУрОжението!" далеч не е зъбчато още повече железница! Преди две седмици имах честа да се возя на подобно творение на крепостта Мали цари град или Цари мали град, това както и да е! Като гледам производителят е един и същи. Кратките ми впечетления са: задушевна обстановка в телефонна бутка в която са събрани на куп осем души, несигурно чувство, че бутката ще започне да се търкаля по баира, оспокоява те единствено това, че е завързана с въже. След внимателено разглеждане на механизма и прелитащата контратежест под нас се стига до извода че това си е чист асансьор! Не знам за каква железница може да става дума изобщо в случая ?! :fool: :fool: :fool:
mitko0888:
--- Цитат на: mitko0888 link=topic=3112.msg96277#msg96277 date=1409757694 ---В момента "зъбчатата железница" (асансьорът) изглежда така:
(Image removed from quote.)
--- Край на цитат ---
Е и аз това съм написал ...
TANO:
Jopeto не знам за Трапезица, за Белчин на 99% си прав - това не е абсолютно никаква железница. Просто един наклонен асансьор. Не си прав само, че може да се търкулне по баира и че атмосферата е задушевна. Има достатъчно място за 8 души, пък и времето за пътуване е около 2 минути. Колкото и да е натъпкано - издържа се. Аз обаче се включвам заради друго. Мога да препоръчам за всички хора с малки деца една екскурзия до Белчин. Освен качването с асансьора, горе има една голяма детска площадка с много играчки, възможност за разходка сред хубава природа, пък и крепостта е интересна за разглеждане. И не на последно място - всичко е още ново, съответно не е осрано и изподраскано. А наблизо са и Белчинските бани - има басейн с минерална вода. И е сравнително близо до Голямото Село.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия