Търсачката работи и по разедли и "върху" целия форум...Оставайки в темата тук, търсачкат търси само тук,
ако си в раздел само в раздела, а ако си в началото на форума търсачка търси из целия форум.
Но както си забелязала - ако не знаеш поне е дна точна дума от темата, трудно ще я откриеш. Аз ползвам вместо търсачка - имената на потребителите на форума, щото си спомням горе долу кой какво е писал (и кога евентуално) та през профила им влизам в последните написани постове и там се връщам "назад във времето"
Колкото до "водния ефект" (още един "термин" тук) май всеки има някакъв различен опит в направата на вода.
Моя първи опит беше със С200, което по презумция след изсъхване става прозрачно, но пък се оказа че коритото на реката ми
има дупки и лепилото за мой ужас и на масата в хола ми (

) изтече преди да изсъхне.

Втори ми опит бе значително по успешен,
при това в същото корито (но със запушени дупки) като го направих от епоксидна смола на Лакпром - Световрачане,
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,1323.msg18230.html#msg18230 която не сложих във вакуумен звънец и стегна на дребни (дори в мащаба) мехурчета,
та чак съжалих че не сложих и рибки вътре да се виждат през прозрачно.зеленикавата "вода".
Ще потърся и снимка на реката в по-едър план, че тук в галерията на форума не се вижда достатъчно добре.

Явно всеки ползва свой опит, при това с различни фирми и се получава все по-приличен резултат на всеки!
Но опитите (и споделянето) продължават!