Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout

Всичко за макетирането с олекотени pvc плоскости./набедени за ,,симона,,

<< < (3/7) > >>

liro4605:
        Понеже се занимаваш с ПВЦ или каквото е там да попитам.
   Мога ли да си намеря от някъде плексиглас(прозрачен) с дебелина 10-15мм ширина 200мм и дължина 1700мм?Смятам да го ползвам за платното на мост.Чакам  да видя снимки от този който ще направиш. :good:

niki:
Постнах снимките преди малко, , написал съм, че това , което се вижда е 3, часа работа , най-много,без да се броят цигарите)))).Да може, има и 2 см  дебел плексиглас, но не те съветвам да ти е основата това, защото, ако няма оребрения, на тази дължина ще се огъне, другото , което е важно , плексигласа иска по специална обработка.Твърд е, чуплив, ако го режеш със зеге се топи, трябва на ръка с ,,вълчи нокът,, или на фреза и още куп неща.Сега ще снимам един,,сандвич,, ,който направих, от 2 мм материал, с оребрение, и е много по добре.

niki:
Като се замисля/което  е трудно и рядко явление/ ;D, начина на изработвания от мен макет, наподобява  в голяма степен фремо модулите.При мен се получи без да искам, а именно, защото споменах, че нямам търпение и започнах макета преди да е готово помещението за збавление ;D.Модули, защото всичко което правя е залепено за плоскоти от олекотеното пвц, за да мога после да преместя без проблем сегментите.В процеса на работата, събирам за малко,,модулите,, за да се позиционират релсите и с бодра стъпка напред.Разликата е ,че при мен ,,модулите,, не са  с еднаква големина и размер, което не е проблем, защото при напасването си залепвам малко ,,маркерчета, и после парчета си влизат ,, като у дома,, )))))))или у гара.

Жоро:
Макетът ти по-скоро е от сегменти. Модулите са друга бира и предполагат свърването им да става в различна и необвързана последователност с други подобни :declare:

niki:
Разбира се така е.При мен има само един начин на ,,свързване,, , докато при другата бира, може комбинации. Сравнението ми беше единствено в посока, че както може няколко хора да си работят отделните модули, аз така си работя по гореспоменатите причини, парченцата ми на този етап независими едно от деуго :drinks:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия