Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout
Всичко за макетирането с олекотени pvc плоскости./набедени за ,,симона,,
gregary:
Едно ВИДЕО онагледяващо направата на каменен виадукт. Лично аз, отдавна събирам материал за направата на подобно съоръжение, а тук е добре показано.
Не намерих подходяща тема, но тук се коментира работа с PVC плоскости...
mitko0888:
Това със стиропора според мен въобще не си заслужава, резултатът е предварително обречен.
Със симоната такива каменни стени, тунели, мостове и какво ли не стават перфектно.
gregary:
Аз, лично не бих го определил като предварително обречен!
За мен са два вариантите/материалите с които може да се направи подобно съоръжение - "симона" и стиродур (фибран, депрон и тем подобни 4 - 5мм.)
И двата си имат своите плюсове и минуси. Симоната е по-твърда и не се наранява лесно (плюс), но при нея трудно се постига структурен ефект/релеф на камък (минус), което е много важно за придобиване на реалност.
При стиродур/фибран и т.н. този ефект се постига доста лесно с телена четка или нещо подобно, но трябва да се внимава, защото е по-лесно нараним като материал...
Тук има още един пример за стиродур:
След правилното нанасяне на боята ( да не стане "мацаница" ) и светлосенките, резултатът ще е много близък до реалността.
Нох, Фалер и т.н. предлагат много свои продукти (тунелни портали, подпорни стени ...) от същия материал, но на доста висока цена...
Има и трети вариант/материал - гипс, но там са други техниките на работа и може би ще се получи най-добрия резултат.
Всеки да си решава...
mitko0888:
Точно това не му харесвам, че е много мек тоя стерео пор. Имам два -три вида - фибран и още нещо, и двата ги отхвърлих след първите опити, въпреки че ги купувах с "повишена плътност", твърдост и т.н.
Мекото ПВЦ може да го обработиш много лесно за да стане 3Д, (на снимката подпорната стеничка), според мен може да се обработва не по зле от гипса. Задната стена е само 2Д, с нарисувани камъни, но понеже е на такова място че не се вижда много ще остане така. А това на Нох (камъкът от моята снимка), както и техните портали и т.н., са от нещо като полиуретанова пяна, тя е доста по твърда от стиропора. С телена четка не се бях сетил - може да пробвам върху пвц-то.
Old Boris:
Да, всеки от тези материали си има плюсове и минуси. Личното предпочитание
е в основата на избора. Симона за направа на сгради е добре с твърдотта си, но фибран и депрон също имат успешно прилижение при тунелни портали, подпорни стени,скали, особено комбинирани с гипс.Тук са
снимки с депрон , ,
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия