Много ти благодаря за изчерпателния и добър анализ. Сега , ако ми кажеш и негативите, ще бъда още по-благодарна. Всеки обича да го хвалят, но аз се радвам и на критиките. Особено на тях, защото градивната критика води до по-добри резултати и помага да погледнеш нещата и от друг ъгъл.
Колкото до това чворче, него основно дъщеря ми го направи. Аз давах идеите за техниките и само помагах. Някои от ефектите се получиха спонтанно и ги забелязах едва на силно увеличената снимка. Разбира се, зная как да ги постигна отново. Прав си, че на живо някои неща не се забелязват. Корените, например, не са особено добри, но това е дребен дефект. Точно това дръвче не се продава (да отговоря на въпроса, че забравих). Въобще не сме мислили за продаване, но наскоро съпругът ми взе да ми подхвърля да помисля и по тази тема, защото усеща как малкият апартамент започва лекичко да се изпълва с екземпляри от поредното хоби... Тук дръвче, там диорамка... тук лепило, там тел... абе малка лудница и масата е все заета...

Мисля, че разбирам защо повече ви харесва точно това дръвче - по-кичесто е и по-подходящо за макет. Аз повече клоня към бонсаите като стилистика, защото от години се занимавам с живи. Обаче стигнах до извода, че ако отсъствам, изкуствените сами се отглеждат и не искат поливане.

Пък и не умират лесно, не ги нападат въшки и акари... В този ред на мисли, напада ги прах, а при нас е в изобилие и това ме кара да мисля за някаква прозрачна кутийка, в която да ги слагам и която да почиствам по-лесно, или направо да хвърлям. Мисля си за листовете фолио, с които ламинират документи, нещо такова. Предполагам, че някъде дори може да продават такива готови кутийки. Ако някой има идея или информация, ще бъда много благодарна, ако я сподели тук, или на лично.