KRAKOMOBILA
Сделки:
( 8)
Hero Member

Публикации: 1936
46-та серия долу от графика - Шкода рулз!
|
 |
« -: 12 Март 2008, 19:57:35 » |
|
Чудех се дали да отворя нова тема и реших, че така ще е най-добре. Та идеята ми е такава, тези който разбират и се справят с поръчки от ebay и и се занимава могат да правят един вид услуга на другите като им вършат всичко свързано с поръчката. И примерно човекът който иска да се занимава с това, му се пращат лични съобщения с линкове към артикула който искате да закупите, и цена която можете да дадете най-много при наддаването, този човек наддава печели продукта и той достига до вас. Разбира се безплатен обяд няма и мисля, че 5 до 10 лева на артикул са достатъчни за човека който ще наддава. То това си е направо бизнес, но мисля, че ще е изгодно и за купувача и за човека който ще наддава. Допълнително може да се изясни как ще се изпращат парите до човека който ще наддава и тн.  Какво мислите по въпроса ? И има ли желаещи да вършат тази работа ?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
toniemi
КЖМ - България
Сделки:
( 18)
Hero Member

Публикации: 2833
HO,Z Само БДЖ !!!! София
|
 |
« Отговор #1 -: 12 Март 2008, 20:18:03 » |
|
Чудех се дали да отворя нова тема и реших, че така ще е най-добре. Та идеята ми е такава, тези който разбират и се справят с поръчки от ebay и и се занимава могат да правят един вид услуга на другите като им вършат всичко свързано с поръчката. И примерно човекът който иска да се занимава с това, му се пращат лични съобщения с линкове към артикула който искате да закупите, и цена която можете да дадете най-много при наддаването, този човек наддава печели продукта и той достига до вас. Разбира се безплатен обяд няма и мисля, че 5 до 10 лева на артикул са достатъчни за човека който ще наддава. То това си е направо бизнес, но мисля, че ще е изгодно и за купувача и за човека който ще наддава. Допълнително може да се изясни как ще се изпращат парите до човека който ще наддава и тн.  Какво мислите по въпроса ? И има ли желаещи да вършат тази работа ? Аз съм ЗА.Търси се човек да пазарува.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
XRISTO
Сделки:
( 18)
Hero Member

Публикации: 2370
НО - III-IV епоха,DB и DR Ловеч
|
 |
« Отговор #2 -: 12 Март 2008, 20:28:40 » |
|
Аз съм ЗА.Търси се човек да пазарува. UP! Аз съм на среща.Ще ми трябват доста неща и не на последно място необходимите неща да си дигитализирам и управлявам към 4 лока за сега. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Adrian
|
 |
« Отговор #3 -: 13 Март 2008, 11:59:57 » |
|
Хубаво , че се появи такава тема ;
напоследък доста българи се появиха в eBay и става много неприятно ,че се наддаваме помежду си !
По-старите кучета сме си дружинка и винаги играем заедно , предварително се разбираме 'ти играй за това , аз - за това' , до колко пари и т.н. - общо взето сме наясно кой-какво търси , до колко пари дава .
Затова помолих Tabakoff да се свърже чрез мейл с някои от новопоявилите се , и веднага се оказа , че например ico_2008 е наш Христо от форума , който се оказа разбран човек и се стигна до разбирателство във връзка с появилите се Балканекспрес -сетове.
Безкрайно ми е любопитно кои са никовете и на други хора от форума - пазаруващи в Бея ? - за да може ако попаднем на познат ник в едно наддаване - да се свържем помежду си и да направим уговорка ....
щото няколко пъти се случва сами да вдигаме цената на даден артикул , което е тъпо !!
Така че аре всеки пазаруващ в бея да си драсне Ник-а тук ? - за да се внесе някаква организация.
моят е adlian_2007
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Adrian
|
 |
« Отговор #4 -: 13 Март 2008, 12:09:44 » |
|
Освен това не си мислите , че е ефтино да се пазарува оттам. Привидно може да се спечели търг с ниска цена и да си ислите ,че е далавера , но след рекапитулация се оказва друго ! - има транспорт , не по-малко от 32 лв , има банкови преводи пак горе долу толкова ( ако няма PayPal ) , има чакане , което е много изнервящо , има прецакани доставки поради небрежно отношение на пощите...аз например се видях в чудо с 2 вагона , платени ноември миналата година !! - още не можем да ги намерим в коя държава се , трябва да подаваме оплакване , да чакаме пари да се връщат....добре ,че е през PayPal , та има някаква застраховка ; ами ако си с банков превод - директно гърмиш - никой няма да ти върне парите . Има 2-3 ма с PayPal , и аз ги ползвам да ми правят бидовете , но не съм само аз ...а си представете колко е изнервящо да си спечелил нещо за някой , да ти е дал парите , ти да си ги превел - и да стане такъв фал - нали човекът ще си търси парите , а ти дефакто не си виновен... сложно е бре ! В един момент си казваш '"що не си го поръчам при Жорето ?" ... чак като ми каже ,че не може да ми го намери - го търся в Бея .
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
XRISTO
Сделки:
( 18)
Hero Member

Публикации: 2370
НО - III-IV епоха,DB и DR Ловеч
|
 |
« Отговор #5 -: 13 Март 2008, 13:01:10 » |
|
Абе то не е едно,пусто!То са сгради , то са вагони,локове,хора , дървета,коли и въобще куп неща,които ако взема да ги купувам от магазин с нормални цени,май ще дам парици за един "Майбах".То ако ги имам-няма проблем,ама нали сме на една мизерна заплатица,добре че поработвам тук-таме частно,че да има за хобито. Какво да ти разправям , сиромах човек - жив дявол. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ivo
Сделки:
( 4)
Hero Member

Публикации: 875
HO - II-III, София
|
 |
« Отговор #6 -: 13 Март 2008, 13:11:41 » |
|
съгласен съм с Адри ... моят ник е ivo_klimentov
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
muncho
Сделки:
( 8)
Hero Member

Публикации: 1215
НО - Радост за всяко око
|
 |
« Отговор #7 -: 13 Март 2008, 15:15:31 » |
|
Прав е бат' Адри.Тва с e_bay си мисля ,че става няколко човека заедно да поръчват и за по-дребни суми. Адри помни ония главоци от митниците ли,пощите ли как държаха пратката по нова година 15 дена ,па ние щот си немаме работа -чакай като кон на празни ясли.Никой не ти казва,че имаш нещо да взимаш -после дай кинти за гардероб >  .Още е рано в БГ да се работи така и не щото ние сме толкова лоши,колкото институциите са под всякаква критика и имат отвратително отношение  Ееех мечтая си за деня когато Жоро да започне да зарежда като магазин "хранителни стоки".Свършват дърветата-след 10 дена хоп пак има и т.н.Отиваш -гледаш,пипаш/много важно за българина като купува,щото все го е страх да не се мине  / харесваш и ай чао.
|
|
|
|
« Последна редакция: 13 Март 2008, 15:21:08 от muncho »
|
Активен
|
|
|
|
TheJackal
КЖМ - България
Сделки:
( 35)
Hero Member

Публикации: 1062
ТТ 1:120 III und IV Epoch DB & DR Burgas
|
 |
« Отговор #8 -: 13 Март 2008, 16:10:29 » |
|
Магазинът си е магазин, сигурно и гарантирано! И аз доста се пулих по тези онлаин магазини, ама нещо не ми вдъхват доверие, така че Еbay да имат да вземат. Аз съм на принципа: око да виде - ръка да пипне! 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Adrian
|
 |
« Отговор #9 -: 13 Март 2008, 17:07:19 » |
|
13.3.2008 Собственик на магазин за хоби в София създаде автомат за продажба на влакчета. От дълги години Жоро продава жива стръв за хобисти, но скоро му хрумнала идеята за апарата. Снимка: БГНЕС  От 50 години съм хобист и знам, че в събота и неделя, като сънуваш влакчета към 3-4 през нощта, няма откъде да си вземеш модели, сподели изобретателят. Той има обаче и друг мотив да създаде банката за влакчета. "Хобистите са луди хора. Често ми се случва в 4,30 ч. сутринта да ме будят за дръвчета и ми е доста трудно да ставам за 50-60 евра", разказва Жоро. На практика автоматът представлява стар хладилник, от който се използва камерата за складиране на железничарската стръв. Принципът на работа много наподобява кафе машините, в които се пускат монети. Има две отделения - едното е за продукти на Roco, а другото - на Piko. Съответно euro-та се пускат на две различни места, натиска се бутон и се подава кутийка с избрания вид. Има създадена специална електроника, която казва на клиента, че наличността в машината е изчерпана. "Електрониката е създадена много прецизно от колеги. Понеже е българска, е направена много по-хитро от всеизвестните кафе автомати, които "гълтат" парите, а не пускат нищо", шегува се Жоро. Машината за влакчета не взема евра, когато е празна, а на дисплей се изписва: "Автоматът не работи." Автоматът за кратко време се превърна в атракция и събра любопитните погледи на минувачите. Пред него се събраха доста хора, въпреки че хоби-магазинчето се намира в междублоково пространство в центъра на града.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
KRAKOMOBILA
Сделки:
( 8)
Hero Member

Публикации: 1936
46-та серия долу от графика - Шкода рулз!
|
 |
« Отговор #10 -: 13 Март 2008, 17:41:35 » |
|
:o Супеер! :o
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Сaprycorn
КЖМ - България
Сделки:
( 52)
Hero Member

Публикации: 1470
НО DRG II епоха София
|
 |
« Отговор #11 -: 13 Март 2008, 17:46:20 » |
|
Мен може да ме среШнете в eBay като caprycorn2008, но от малкият ми опит мога да споделя 4е нервите са пове4е от радостите
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
toniemi
КЖМ - България
Сделки:
( 18)
Hero Member

Публикации: 2833
HO,Z Само БДЖ !!!! София
|
 |
« Отговор #12 -: 13 Март 2008, 20:02:22 » |
|
13.3.2008 Собственик на магазин за хоби в София създаде автомат за продажба на влакчета. От дълги години Жоро продава жива стръв за хобисти, но скоро му хрумнала идеята за апарата. Снимка: БГНЕС  От 50 години съм хобист и знам, че в събота и неделя, като сънуваш влакчета към 3-4 през нощта, няма откъде да си вземеш модели, сподели изобретателят. Той има обаче и друг мотив да създаде банката за влакчета. "Хобистите са луди хора. Често ми се случва в 4,30 ч. сутринта да ме будят за дръвчета и ми е доста трудно да ставам за 50-60 евра", разказва Жоро. На практика автоматът представлява стар хладилник, от който се използва камерата за складиране на железничарската стръв. Принципът на работа много наподобява кафе машините, в които се пускат монети. Има две отделения - едното е за продукти на Roco, а другото - на Piko. Съответно euro-та се пускат на две различни места, натиска се бутон и се подава кутийка с избрания вид. Има създадена специална електроника, която казва на клиента, че наличността в машината е изчерпана. "Електрониката е създадена много прецизно от колеги. Понеже е българска, е направена много по-хитро от всеизвестните кафе автомати, които "гълтат" парите, а не пускат нищо", шегува се Жоро. Машината за влакчета не взема евра, когато е празна, а на дисплей се изписва: "Автоматът не работи." Автоматът за кратко време се превърна в атракция и събра любопитните погледи на минувачите. Пред него се събраха доста хора, въпреки че хоби-магазинчето се намира в междублоково пространство в центъра на града. Днес го прочетох във вестника и почти няма разлика 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Naskoni
Сделки:
( 0)
Jr. Member

Публикации: 67
HO
|
 |
« Отговор #13 -: 13 Март 2008, 20:10:44 » |
|
Хихихи  Голям майтап. А отгоре се чете "HOBBYSTRONG ви пожелава успешен риболов" :P
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
misho_tabakoff
|
 |
« Отговор #14 -: 14 Март 2008, 11:17:58 » |
|
Аз съм едно от гурутата на еВау, както се изрази Адри.  Няма никакъв проблем да поръчвам неща от еВау. Цената ми е 15%. Моля да не си мислите, че това ми е бизнес и ще живея от тези 15%. Защото има много фактори, които вероянтно на някои от вас убягват: - търговете свършват в по-голямата си част м/у 18:00 и 05:00ч, когато се предполага да си играя с детето си, което мога да видя чак след 18ч, то си ляга в 21ч, след което имам час-два свободно време за себе си, за жена си и за дома си, идеята е като легна в 23ч да спя до жена си и да и обръщам внимание, за да не се наложи някой друг да върши тази работа вместо мен и т.н. - За всяка една пратка се плащат 4 лева пощенска такса. - в повечето случаи се отива поотделно за всяка една пратка до столична митница, а това са ми 15км с колата, която гори като змей 15л/100км газчица. - всеки превод през PayPal ми коства банкова такса от около 0.60лв., доколкото съм забелязал. - за нареждане на международен превод се ходи до банката, което става през работно време и като процедура отнема поне половин час, врелите и кипелите това го знаят много добре. Някои продавачи се навиват да приемат плащане през PayPal, ако им се поемат таксите по тегленето на парите, което е в рамките на 5 евро. Банковите преводи струват м/и 20лв. и 40лв. в зависимост от банката. Не мога да обещая, че всеки път ще мога да ви уреждам с преводи за 20 лева, защото това е свързано с една банка в моя район, и ако там има опашка, трябва да тичам в 9:00 на работа, а там в района има само ДСК и други такива, които са с по-високи такси. Други продавачи са навити да приемат плащания чрез Western Union или Moneygram. Там тарифите са сериозни, можете да ги проверите в банките. Но парите пристигат мигновено. Трети продавачи са навити да приемат плащания чрез алтернативни системи за разплащане като Moneybookers или BidPay. И там има такси, съизмерими като при PayPal, но са като Western Union & Moneygram - могат да ви изпързалят. Така че ако някой реши - нека да ми пише било на лично съобщение, било да се обади на някой от телефоните ми: - 0888 437 888 от 09:00 до 21:00 - 02/9656-230 от 09:00 до 17:30 - 02/872 57 45 от 18:00 до 21:00 Мишо Табаков
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|