Начало    Контакти
Проекти    Новини    Събития    Статии    Връзки
Последни публикации в сайта
Клуб "Стендов Моделизъм България" организира Осма открита изложба-конкурс за стендови модели (всички мащаби и категории).
Кушет вагони на БДЖ произведени в ГДР и техните модели в H0
Галерия снимки и видео - "Булколекто 2011"
Цяла железница е сред експонатите на „Булколекто“ в Пловдивския панаир
Национална среща на железопътните моделисти в България
RailwayPassion.com - Форум за железопътен моделизъм
24 Май 2012, 16:57:44 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрация  
Страници: [1] 2 3 ... 11
  Изпечатай  
Автор Тема: Ebay  (Прочетена 9039 пъти)
KRAKOMOBILA
Сделки: (8)
Hero Member
Публикации: 1936

46-та серия долу от графика - Шкода рулз!

Профил
« -: 12 Март 2008, 19:57:35 »

Чудех се дали да отворя нова тема и реших, че така ще е най-добре. Та идеята ми е такава, тези който разбират и се справят с поръчки от ebay и и се занимава могат да правят един вид услуга на другите като им вършат всичко свързано с поръчката. И примерно човекът който иска да се занимава с това, му се пращат лични съобщения с линкове към артикула който искате да закупите, и цена която можете да дадете най-много при наддаването, този човек наддава печели продукта и той достига до вас. Разбира се безплатен обяд няма и мисля, че 5 до 10 лева на артикул са достатъчни за човека който ще наддава. То това си е направо бизнес, но мисля, че ще е изгодно и за купувача и за човека който ще наддава. Допълнително може да се изясни как ще се изпращат парите до човека който ще наддава и тн.  усмивка Какво мислите по въпроса ? И има ли желаещи да вършат тази работа ?
Активен
toniemi
КЖМ - България
Сделки: (18)
Hero Member
Публикации: 2833

HO,Z Само БДЖ !!!! София

Профил WWW
« Отговор #1 -: 12 Март 2008, 20:18:03 »

Чудех се дали да отворя нова тема и реших, че така ще е най-добре. Та идеята ми е такава, тези който разбират и се справят с поръчки от ebay и и се занимава могат да правят един вид услуга на другите като им вършат всичко свързано с поръчката. И примерно човекът който иска да се занимава с това, му се пращат лични съобщения с линкове към артикула който искате да закупите, и цена която можете да дадете най-много при наддаването, този човек наддава печели продукта и той достига до вас. Разбира се безплатен обяд няма и мисля, че 5 до 10 лева на артикул са достатъчни за човека който ще наддава. То това си е направо бизнес, но мисля, че ще е изгодно и за купувача и за човека който ще наддава. Допълнително може да се изясни как ще се изпращат парите до човека който ще наддава и тн.  усмивка Какво мислите по въпроса ? И има ли желаещи да вършат тази работа ?
Аз съм ЗА.Търси се човек да пазарува.
Активен
XRISTO
Hero Member
Публикации: 2370

НО - III-IV епоха,DB и DR Ловеч

Профил
« Отговор #2 -: 12 Март 2008, 20:28:40 »

Цитат
Аз съм ЗА.Търси се човек да пазарува.

UP! Аз съм на среща.Ще ми трябват доста неща и не на последно място необходимите неща да си дигитализирам и управлявам към 4 лока за сега.  намигване
Активен
Adrian
Сделки: (151)
Hero Member
Публикации: 4519

Купи и ще ти олекне! DR/DB/BDZ 4-5 ep. HO София

Профил WWW
« Отговор #3 -: 13 Март 2008, 11:59:57 »

Хубаво , че се появи такава тема ;

напоследък доста българи се появиха в eBay и става много неприятно ,че се наддаваме помежду си !

По-старите кучета сме си дружинка и винаги играем заедно , предварително се разбираме 'ти играй за това , аз - за това' , до колко пари и т.н. - общо взето сме наясно кой-какво търси , до колко пари дава .

Затова помолих Tabakoff да се свърже чрез  мейл с някои от новопоявилите се , и веднага се оказа , че например ico_2008 е наш Христо от форума , който се оказа разбран човек и се стигна до разбирателство във връзка с появилите се Балканекспрес -сетове.

Безкрайно ми е любопитно кои са никовете и на други хора от форума - пазаруващи в Бея ? - за да може ако попаднем на познат ник в едно наддаване - да се свържем помежду си и да направим уговорка ....

щото няколко пъти се случва сами да  вдигаме цената на даден артикул , което е тъпо !!

Така че аре всеки пазаруващ в бея да си драсне Ник-а тук ? - за да се внесе някаква организация.

моят е  adlian_2007
Активен
Adrian
Hero Member

Профил WWW
« Отговор #4 -: 13 Март 2008, 12:09:44 »

Освен това не си мислите , че е ефтино да се пазарува оттам. Привидно може да се спечели търг с ниска цена и да си ислите ,че е далавера , но след рекапитулация се оказва друго ! - има транспорт , не по-малко от 32 лв , има банкови преводи пак горе долу толкова ( ако няма PayPal ) , има чакане , което е много изнервящо , има прецакани доставки поради небрежно отношение на пощите...аз например се видях в чудо с 2 вагона , платени ноември миналата година !! - още не можем да ги намерим в коя държава се , трябва да подаваме оплакване , да чакаме пари да се връщат....добре ,че е през PayPal , та има някаква застраховка ; ами ако си с банков превод - директно гърмиш - никой няма да ти върне парите .
Има 2-3 ма с PayPal ,  и аз ги ползвам да ми правят бидовете , но не съм само аз ...а си представете колко е изнервящо да си спечелил нещо за някой , да ти е дал парите , ти да си ги превел - и да стане такъв фал - нали човекът ще си търси парите  , а ти дефакто не си виновен...
сложно е бре !
В един момент си казваш '"що не си го поръчам при Жорето ?" ... чак  като ми каже ,че не може да ми го намери - го търся в Бея .
Активен
XRISTO
Hero Member
Публикации: 2370

НО - III-IV епоха,DB и DR Ловеч

Профил
« Отговор #5 -: 13 Март 2008, 13:01:10 »

Абе то не е едно,пусто!То са сгради , то са вагони,локове,хора , дървета,коли и въобще куп неща,които ако взема да ги купувам от магазин с нормални цени,май ще дам парици за един "Майбах".То ако ги имам-няма проблем,ама нали сме на една мизерна заплатица,добре че поработвам тук-таме частно,че да има за хобито.
Какво да ти разправям , сиромах човек - жив дявол. въртящи очи
Активен
ivo
Сделки: (4)
Hero Member
Публикации: 875

HO - II-III, София

Профил
« Отговор #6 -: 13 Март 2008, 13:11:41 »

съгласен съм с Адри ... моят ник е ivo_klimentov
Активен
muncho
Hero Member
Публикации: 1215

НО - Радост за всяко око

Профил
« Отговор #7 -: 13 Март 2008, 15:15:31 »

Прав е бат' Адри.Тва с  e_bay си мисля ,че става няколко човека заедно да поръчват  и за по-дребни суми.
Адри помни ония главоци от митниците ли,пощите ли как държаха пратката по нова година 15 дена ,па ние щот си немаме работа -чакай като кон на празни ясли.Никой не ти казва,че имаш нещо да взимаш -после дай кинти за гардероб >тъжен.Още е рано в БГ да се работи така и не щото ние сме толкова лоши,колкото институциите са под всякаква критика и имат отвратително отношение Яко!
Ееех мечтая си за деня когато Жоро да започне да зарежда като магазин "хранителни стоки".Свършват дърветата-след 10 дена хоп пак има и т.н.Отиваш -гледаш,пипаш/много важно за българина като купува,щото все го е страх да не се мине голяма усмивка/ харесваш  и ай чао.
« Последна редакция: 13 Март 2008, 15:21:08 от muncho » Активен
TheJackal
КЖМ - България
Сделки: (35)
Hero Member
Публикации: 1062

ТТ 1:120 III und IV Epoch DB & DR Burgas

Профил
« Отговор #8 -: 13 Март 2008, 16:10:29 »

Магазинът си е магазин, сигурно и гарантирано! И аз доста се пулих по тези онлаин магазини, ама нещо не ми вдъхват доверие, така че Еbay да имат да вземат. Аз съм на принципа: око да виде - ръка да пипне! намигване
Активен
Adrian
Hero Member

Профил WWW
« Отговор #9 -: 13 Март 2008, 17:07:19 »

13.3.2008

Собственик на магазин за хоби в София създаде автомат за продажба на влакчета. От дълги години Жоро продава жива стръв за хобисти, но скоро му хрумнала идеята за апарата.

Снимка: БГНЕС

От 50 години съм хобист и знам, че в събота и неделя, като сънуваш влакчета към 3-4 през нощта, няма откъде да си вземеш модели, сподели изобретателят. Той има обаче и друг мотив да създаде банката за влакчета.

"Хобистите  са луди хора. Често ми се случва в 4,30 ч. сутринта да ме будят за дръвчета и ми е доста трудно да ставам за 50-60 евра", разказва Жоро.

На практика автоматът представлява стар хладилник, от който се използва камерата за складиране на железничарската стръв. Принципът на работа много наподобява кафе машините, в които се пускат монети.

Има две отделения - едното е за продукти на Roco, а другото - на Piko. Съответно euro-та се пускат на две различни места, натиска се бутон и се подава кутийка с избрания вид.

Има създадена специална електроника, която казва на клиента, че наличността в машината е изчерпана.

"Електрониката е създадена много прецизно от колеги. Понеже е българска, е направена много по-хитро от всеизвестните кафе автомати, които "гълтат" парите, а не пускат нищо", шегува се Жоро.

Машината за влакчета не взема евра, когато е празна, а на дисплей се изписва: "Автоматът не работи."

Автоматът за кратко време се превърна в атракция и събра любопитните погледи на минувачите. Пред него се събраха доста хора, въпреки че хоби-магазинчето се намира в междублоково пространство в центъра на града.

Активен
KRAKOMOBILA
Hero Member
Публикации: 1936

46-та серия долу от графика - Шкода рулз!

Профил
« Отговор #10 -: 13 Март 2008, 17:41:35 »

:o Супеер!  :o
Активен
Сaprycorn
КЖМ - България
Сделки: (52)
Hero Member
Публикации: 1470

НО DRG II епоха София

Профил
« Отговор #11 -: 13 Март 2008, 17:46:20 »

Мен може да ме среШнете в eBay като caprycorn2008, но от малкият ми опит мога да споделя 4е нервите са пове4е от радостите
Активен
toniemi
КЖМ - България
Hero Member
Публикации: 2833

HO,Z Само БДЖ !!!! София

Профил WWW
« Отговор #12 -: 13 Март 2008, 20:02:22 »

13.3.2008

Собственик на магазин за хоби в София създаде автомат за продажба на влакчета. От дълги години Жоро продава жива стръв за хобисти, но скоро му хрумнала идеята за апарата.

Снимка: БГНЕС

От 50 години съм хобист и знам, че в събота и неделя, като сънуваш влакчета към 3-4 през нощта, няма откъде да си вземеш модели, сподели изобретателят. Той има обаче и друг мотив да създаде банката за влакчета.

"Хобистите  са луди хора. Често ми се случва в 4,30 ч. сутринта да ме будят за дръвчета и ми е доста трудно да ставам за 50-60 евра", разказва Жоро.

На практика автоматът представлява стар хладилник, от който се използва камерата за складиране на железничарската стръв. Принципът на работа много наподобява кафе машините, в които се пускат монети.

Има две отделения - едното е за продукти на Roco, а другото - на Piko. Съответно euro-та се пускат на две различни места, натиска се бутон и се подава кутийка с избрания вид.

Има създадена специална електроника, която казва на клиента, че наличността в машината е изчерпана.

"Електрониката е създадена много прецизно от колеги. Понеже е българска, е направена много по-хитро от всеизвестните кафе автомати, които "гълтат" парите, а не пускат нищо", шегува се Жоро.

Машината за влакчета не взема евра, когато е празна, а на дисплей се изписва: "Автоматът не работи."

Автоматът за кратко време се превърна в атракция и събра любопитните погледи на минувачите. Пред него се събраха доста хора, въпреки че хоби-магазинчето се намира в междублоково пространство в центъра на града.

Днес го прочетох във вестника и почти няма разлика голяма усмивка голяма усмивка голяма усмивка
Активен
Naskoni
Сделки: (0)
Jr. Member
**
Публикации: 67

HO

Профил
« Отговор #13 -: 13 Март 2008, 20:10:44 »

Хихихи  голяма усмивка

Голям майтап. А отгоре се чете "HOBBYSTRONG ви пожелава успешен риболов"  :P
Активен
misho_tabakoff
Сделки: (37)
Hero Member
Публикации: 1243

Профил
« Отговор #14 -: 14 Март 2008, 11:17:58 »

Аз съм едно от гурутата на еВау, както се изрази Адри.  голяма усмивка

Няма никакъв проблем да поръчвам неща от еВау.

Цената ми е 15%.

Моля да не си мислите, че това ми е бизнес и ще живея от тези 15%. Защото има много фактори, които вероянтно на някои от вас убягват:

- търговете свършват в по-голямата си част м/у 18:00 и 05:00ч, когато се предполага да си играя с детето си, което мога да видя чак след 18ч, то си ляга в 21ч, след което имам час-два свободно време за себе си, за жена си и за дома си, идеята е като легна в 23ч да спя до жена си и да и обръщам внимание, за да не се наложи някой друг да върши тази работа вместо мен и т.н.

- За всяка една пратка се плащат 4 лева пощенска такса.

- в повечето случаи се отива поотделно за всяка една пратка до столична митница, а това са ми 15км с колата, която гори като змей 15л/100км газчица.

- всеки превод през PayPal ми коства банкова такса от около 0.60лв., доколкото съм забелязал.

- за нареждане на международен превод се ходи до банката, което става през работно време и като процедура отнема поне половин час, врелите и кипелите това го знаят много добре.

Някои продавачи се навиват да приемат плащане през PayPal, ако им се поемат таксите по тегленето на парите, което е в рамките на 5 евро.

Банковите преводи струват м/и 20лв. и 40лв. в  зависимост от банката. Не мога да обещая, че всеки път ще мога да ви уреждам с преводи за 20 лева, защото това е свързано с една банка в моя район, и ако там има опашка, трябва да тичам в 9:00 на работа, а там в района има само ДСК и други такива, които са с по-високи такси.

Други продавачи са навити да приемат плащания чрез Western Union или Moneygram. Там тарифите са сериозни, можете да ги проверите в банките. Но парите пристигат мигновено.

Трети продавачи са навити да приемат плащания чрез алтернативни системи за разплащане като Moneybookers или BidPay. И там има такси, съизмерими като при PayPal, но са като Western Union & Moneygram - могат да ви изпързалят.

Така че ако някой реши - нека да ми пише било на лично съобщение, било да се обади на някой от телефоните ми:

- 0888 437 888 от 09:00 до 21:00
- 02/9656-230 от 09:00 до 17:30
- 02/872 57 45 от 18:00 до 21:00

Мишо Табаков
Активен
Страници: [1] 2 3 ... 11
  Изпечатай  

Отиди на: