Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Едно интересно "метро" или как Архитектите дадоха живот на стара метро линия

<< < (4/6) > >>

spas_tf:
Предвижда се след като влезе в сила и закона за енергийна ефективност , заедно със закона за етажна собственост да дадат законово описание и ред как и по какъв начин ще се санира. При решение за саниране на цяла сграда вече няма да е нужно съгласието на 100% на всички - мисля ,че ще бъде 70 или 80 % (поне това ми е известно). За другите които не плащат май ще има някакви варианти за разсрочване , но няма вариант да не участват - също не съм наясно все още за това така, че е възможно да греша!
Саниране - означава проверка на всички елементи на конструкцията , подмяна на всички мрежи (ВиК , Ел , Телефони и т.н), подмяна на всички дограми , ремонт и топлоизолиране на ЦЯЛАТА фасада, покривите , избите, асансйора. Облагородяване на околните пространства около сградата. На практика нормалното саниране е като рециклирането на вагони !
За ЕС - да не всички сгради ще могат да постигнат тези 15 вата на м2 , но за това са енергийните класове. Но определено не съм съгласен , че ще се върнем в каменната ера - това звучи като навремето критиците на цветното кино , който са казали , че то ще увреди необратимо зрението!
За финал - спирам да давам обяснения за панелните сгради - темата се разводни! Който го интересува нещо на лична! Стига да мога ще помогна!

pach:
Спасе , ша прощаваш, ама тя темата се разводни, щото нас повече ни интересува това което ние ще правим , а не какво са си направили хамериканците. ;)

И не че Венци не е прав за нашите продажни управници с фирми на кранчетата, но сега се сещам, че в Германия още преди 20-тина години реновираха доста стари сгради, от тези с типично техният гредоред.
 Дори цяло градче го оправиха така, в следствие на което освен, че стана много желан за заселване, наистина си подобри и енергийната ефективност.
Така че невъзможни неща няма - само трябва да се направи, а не че не е възможно.

Скоро имаше някъде и документален филм за подобна на панелките конструкция (от времето на ГДР),
която беше в комплеск от три успоредни блока ...и във всичките апартаменти се влиза от външни коридори.
Така ги реновираха, че дори паркове на покрива им направиха.
Нещо подобно като американския проект, но не на стара линия а върху покривите!
 :hi:

spas_tf:
Именно това с парка е и моята идея! Но ще има и малко разлики, за да може да се самоиздържа.  :hi:

pach:

--- Цитат на: spas_tf link=topic=3169.msg59326#msg59326 date=1304933738 ---Именно това с парка е и моята идея! Но ще има и малко разлики, за да може да се самоиздържа.  :hi:

--- Край на цитат ---

И сега ако кажеш, че ще се отглеждат билки, пчелни кошери, домати и други зеленчуци, както кубинците се спасяват от световната (при тях перманентна) криза, ще падна!!! ;D ;D ;D

mgirginov:
http://www.nationalgeographic.bg/?cid=13&art_id=257

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия