Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Относно телефонния способ и ПАБ

<< < (7/9) > >>

fpk1999:

--- Цитат на: Best Ripper link=topic=3177.msg59724#msg59724 date=1305618297 ---Абе, малък, ти в кой век живееш, а? Да си чул случайно за GSM?  :pleasantry: Или за разни други безжични комуникации?  :sarcastic:

--- Край на цитат ---

Да чувал съм за GSM и го имам но винаги ли ще се намери.Или ако е някоя висока линия в планината като Велинградската или Гюешевската може да няма обхват или както Гюешево е почти откъснато от света и няма мобилен телефон :scratch_ones_head:.

bdz43r:
Всички гари имат служебни мобилни телефони. На Гюешево също има обхват.

Best Ripper:
Остава и един "железен" контактен метод... Тропане с чук на морзова азбука по самата релса... :sarcastic: Гаранция, че може и така да се пренася информация на голямо разстояние...  :haha:

fpk1999, ти почваш с разни вариации на тема "какво ще стане, ако..." Ами ако падне метеорит с диаметър 5 км върху България за какво ще са ти тия всите комуникации, железници и изобщо живот???

fpk1999:

--- Цитат на: Best Ripper link=topic=3177.msg59738#msg59738 date=1305628093 ---Остава и един "железен" контактен метод... Тропане с чук на морзова азбука по самата релса... :sarcastic: Гаранция, че може и така да се пренася информация на голямо разстояние...  :haha:

--- Край на цитат ---

:lol: :lol: :lol:Наистина става и така.В учебника ми на урока за вибрациите пише че едно време в Америка индианците са разбирали че идва влак като си поставят ръката на релсата и така може да се усети тракането на идващ влак дори и да е на 10 километра от тях.Сигурно ще се усети и тракането на чука.

bdz43r:
Ако ще да си залепиш ухото на релсата, няма да чуеш влак по-далече от няколкостотин метра, да не говорим за тропане с чук в съседната гара.
Авторът на учебника е прекалил с филмите.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия