Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
Как да подобрим външния вид на локомотив серия 189 на DB произведен от PIKO
spas_tf:
Тук ще дам няколко малки хитрини, които не струват скъпо,а ефекта е поразително добър!
Така, да започна първо с нещата които не са довършени чисто фабрично - това за късмет не са детайли , а просто не всичко е добоядисано до край. Това са щангите , бравите на вратите и някой изолатори по покрива.Това е всичко! ;D
Всичко това става невероятно лесно със сребриста боя или сребрист ПЕРМАНЕНТЕН маркер!
За по прентенциозните е показано и как да се модифицират самите пантографи като се използват фабрични на ROCO. Успех на притежателите на тази наистина добра машинка! Казвам го като горд собственик на 3 такива! ;D
Започвам с общ изглед на локомотива:
Веднага се забелязват небоядисаните щанги по вратите.
и също изолаторите по покрива
Така , ето как всъщност става подобряването:
А ето и готовия локомотив! :
Толкова за BR 189
Същият Facelift се прилага и на моделите на PIKO на BR 182 i 185
ето резултатите:
А ето малко удоволствие (на тези снимки се вижда подобрения BR 182 "Taurus") :
Ами това е ! Дано да е полезно за всички вас , които имате този вид локомотиви!
P.S. Ако случайно локомотивите Ви са с прости колела без декорация пишете ми е-мейл или ЛС , за да се сдобиете с така важните шайби - има ги за BR 182; BR 185 и BR 189 !!!
Прятни минути с "тунинга" на вашите модели ! :)
lok45111:
Един въпрос! Как може да се поръчат пантографи за "ТАУРУС" обаче произведени от РОКО. Опитах се да намеря някаква листа с резервни части и кодовете им, но ударих на камък. Ако някой от вас е поръчвал или разполага с каталог нека ме "светне" по въпроса, за да мога да поръчам от Жоро 2 бр.
KRAKOMOBILA:
Жоро като прави поръчки ще ти прати файл с цените и артикулите.
lok45111:
Децата не съм ги питал, питам тези, които знаят как става цялата история.
KRAKOMOBILA:
Така наречените от теб "Деца" мисля, че са леко запознати как прави поръчки Жоро.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия