Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
Малко по-големи локомотиви и вагони
DMitar:
Здравейте,
Нов съм по отношение на ЖП моделизма. Четох доста неща, но искам да попитам няколко въпроса, за да се ориентирам по-добре:
1) В размер НО (1:87), има ли разлика във височината и ширината на различните модели локомотиви и вагони? Говоря за разлика поне 5мм. Човек, който има НО модел ми измери височината на своя модел и каза, че е 4,5см.
2) Интересувам се от по-високи и може би малко по-широки модели. Може би размери S, O, G. Може ли да ми кажете пропорциите в сантиметри, на размери S, O, G?
3) От къде в България мога да се сдобия с размери S, O, G? Даже и да се сдобия с локомотив и вагони, продават ли се релси и консумативи за тези размери в БГ? Някой от форума продава ли такива размери?
3.1) Съвместими ли са релсите на размери S, O, G с размери НО?
3.2) Съвместими ли са моделите локомотиви, релси, вагони с размери НО от различни марки като Пико, Росо и т.н.?
4) Ако не от България видях, че в секция в сайта предлате поръчки от Пико и други. Може ли да ми дадете линк към марки, които предлагат размери S, O, G? Сигурно 90% са размер НО и поради тази причина само в piko.de намирам размери G.
5) Някой може ли да пусне линк, където има снимки и видео на ЖП гари с влакове, и електрически стълбове за макет като тези - http://bgbitak.com/hobi/Trains/VL007/VL007.html. Искам да видя как стоят.
6) Има ли модели, на които се отварят вратите / прозорците на вагоните и локомотивите?
Жоро:
Тук ще си отговориш на повечето въпроси
http://2007.railwaypassion.com/?cid=96&NewsId=5
DMitar:
Благодаря,
Прочетох информацията от линка. За мен пространството не е проблем, така, че съм сигурен в мащаба. Относно височината и фиг.2, трябва да знаеш височината на истинския модел. Може ли да ми кажеш колко е приблизително височината на НО моделите. Да речем 3-6 сантиметра (в смисъл има е по 3 см има и по 6 см)? Има ли вагони и локомотиви по 9-10 сантиметра високи в НО размер?
pach:
Защо ми се струва, че от консултанта се иска сам да си намери информацията...а тя тук в този сайт,
в този форум ...пък и въобще в мрежата ...е в изобилие.
Или казано по друг начин - и тук "царски" пътеки няма.
Стига истински да го искаш, информацията и отговорите се намират буквално на повърхността.
Нищо лично. :yes:
Adrian:
Здр , Мите ,
мащабът Half Zero (H0) e 1:87 - значи мащабна височина от 10 см означава реална височина 10х87=870 см
Аз поне не съм виждал такъв вагон , братле :)
Така че ако наистина си прочел страничката , която ти е дал колегата - няма да задаваш тъпи въпроси ;)
Ако искаш висока точност - намираш си чертежи на вагони и локове в нета ( дал Господ) и ДЕЛИШ на мащабния делител , който си избрал :
ето тази височина от глава релса е 405 : 87 (за Н0)= едиколко си см и т.н
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия