Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
Компресор за аерографа
Gogo55:
Еми и аз в гаража имам зилов, също 2 цилиндъра, с 2,2 киловата мотор и 120литра бутилка :), трябва ли ми нещо по сериозно отивам в гаража разбира се. Този компресор го направих не за да пръскам нон стоп с него в хола, а за да пръскам неща който ще ми отнемат не повече от 5-10 минути един два пъти в месеца. Тука ще видя как ще се държи и ако има нужда ще резна мъркуча който свързва компресора с бутилката и ще монтирам и маслоуловител с две скоби. За сега от десетина пускания не съм забелязал да е хвърлил масло в бутилката, или във редуцир вентила и влагоуловителя.
Best Ripper:
Съвсем естествено е, когато компресорът е нов или малко работил, количеството изхвърлено масло да е пренебрежимо малко. Но ако е свален от 20-25-годишен работил хладилник ще плюе масло като руски дизел... ;) Плюс това Гого е подчертал, че е за дребни детайли и кратковременно ползване, няма смисъл да се правят някакви сравнения с компресори с дизелови мотори, с 5 киловата електромотори и да се правят сравнения с професионални бояджийски системи за боядисване на цели ЖП вагони... :mda:
ogiegp:
Първо компресора не е съвсем малък.До колкото вижда е за фреон R404а и е гарантирано поне 500-600W,което в хладилното си е мощност.Апропо бих взел един на 20-30лв дори аз.Маслото което хвърля не е страшно много.Най-малкото от видът му личи че не е от 20-25 годишните :spiteful:.Относно загряването няма никакъв проблем.Тествам подобни компресори почети ежедневно и карат поне по 3 години на моето ползване.От доста време си мисля за нещо подобно и аз и дори съм обещал да направя подобно "чудо" .Единствената ми забележка,ако мога така да го кажа,но то е по-скоро притеснение,този маркуч от компресора до бутилката на какво налягане ще държи!?Че при евентуално скъсване или откачане на връзка,дълеч няма да стане и остане "тихо" :sarcastic:
За компресора на тези пари съм сериозно навит при възможност :blush2: :blush2: :blush2:Шкафа няма да Те тормозя да ми провиш ;D обещавам :haha: :lol:
Gogo55:
Самия компресор на външен вид е неразличим от нов. Може да се намери от всеки един хладилен техник или сервиз. Цената е тази на която дадения техник го купува от човек който пък ги носи някъде от европата втора употреба разбира се и внася по много бройки. На каква цена обаче после ще ти го продаде дадения техник идея си нямам-зависи от настроението му, и колко си му приятел :lol:. Мъркуча ще издържи поне 15години, тестван е многократно и на много по големи налягания от тези 6-10 бара на който ще работи сега.
Някви други забележки да има още някои да каже как нещо не е в ред и не му харесва, щото видите ли трябва да не е така, ами онака? Да го сравним примерно с винтов компресор дето бачка в некои завод и храни десетина промишлени машини с въздух и дебит от поне 200литра в минута?
ogiegp:
Ама защо сега така заядливо някак си :this: Казах само че ме притеснява маркуча.При така дадения отговор ,съм доста повече от доволен :good: :good: :good:
Относно "техника" съм един от "тях",но да си призная нямам доставчик за такива бижута,защото този изглежда перфектно.Затова питам и се интересувам.Харесва ми и е достатъчно мощен според мен и просто искам да набавим ако може.Няма срок.МОЛЯ искам един,дори за коледа.Помогнете на "българската коледа" :blush2: :blush2: :blush2:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия