ВАЖНО !!! | IMPORTANT !!! > Новини и предстоящи събития | News and upcoming events

Национална среща на железопътните моделисти 2011 г.

<< < (15/41) > >>

pach:
Eтъра е повече реклама и търгашевство, отколкото нещо което наистина да си струва да се види. ПРи това се оказва, че е някогашна туристическа атракция (по социалистически тертип) която е събрана и строена в "автентичен" вид от съвременни майстори и материали, като слаби (и маломерни) копия на различни къщи и дюкяни от цялата околия. Построен е (май) около 70-те години и е една сто метрова уличка, в която тъй като те гледат в ръцете, ако не купуваш, всички те гледат неприязнено. Кръчмето готвят вкусно, но ако има места или въобще е отворило. Ако искате разгледайте го, все пак има много хубави български сувенири, но не очаквайте нещо кой, знае какво... :hi:

liro4605:
Пламене нека да не разводняваме темата.Само ще кажа че ако си чел книжката за Етъра си струва да се иде само от уважение към Лазар Донков ,човека който го е сътворил.Относно майсторите там винаги са ми обръщали голямо внимание и сме си говорили много без да се налага да купувам нищо.Просто трябва да говориш "техния език".Никъде  другаде няма къде да видиш толкова действащи машинарии.Гайтанджийницата с нейните щури механизми е нещо уникално(поне за мен).При последното ми ходене занаятчиите недоволстваха срещу новата управа на ЕМО как всичко се руши и не се възстановява по старите технологии ,както е било някога и както е изграден комплекса.Сега се мажело с цимент и други съвременни материали не съчетаващи се със същия.
 Ако има нещо опорочено то по скоро това е Боженци.Един Рай превърнат в Ад.

Моля модераторите по тяхно решение да прехвърлят мненията ми в темата България. :hi:

Vlado:
Миналата година след конференцията на връщане към София посетихме със Силвето Етъра и бяхме очаровани - чистичко и спретнато, но най-вече с много История, с много Български Възрожденски дух място, а оттам и чувството за Национална гордост не ни напусна през цялото време на престоя ни там. В Етъра ядохме превъзходен хляб симит, пихме айран със сол и опитахме най-хубавите целувки, които някога сме пробвали. Обиколихме всички дюканчета, питахме за много неща и ни отговаряха винаги.
С две думи останахме очаровани от мястото и си прекарахме добре! :)

п.п. Идеята за Трявна е много добра и може да се разчита на нашето присъствие там!  :good:

toniemi:
Тези посещения може да се правят всякога,идеята е че веднъж годишно се събираме да караме влакове....за 3-4часа! :swoon:
Един съботен следобед!
Толкова път...и няколко часа влакчета!
Друго би било и в неделята....влакове!
Това ми бе мисълта. :hi: :hi: :hi:

Vlado:
Целта на конференцията не е само да караме влакове, а да сме заедно, да общуваме, да се сближаваме, сприятеляваме и пр. Затова и неделната Трявна е добра идея и лично аз я подкрепям.  :good:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия