Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby
ПОЧЕШИЕЗИК или как да не храним с локум всяка тема!
Gervasii:
.......... е ама едно време си играехме на фунийки на воля, калявайки интернационални умения. :dance1:
refil:
Абе писачи и драскачи.Що не пишете толко за моделизъм(но не реплики от рода"супер,уха и тн и тн).
Незнам какво стана в този форум,но всеки разбира от всичко(типично за Българина).
Хайде дайте да пишем в темите за хобито,а не да чешем клавиатурите.
Ха със здраве :drinks:
zazo:
Да така е и аз съм ходил по ТНТМ-та, кръжоци, и всякакви извънкласни дейности и също си спомням с умиление за времето прекарано там, но не виждам пряка връзка със управлението на партията майка. Ще се опитам да го обясня с пример. И с това приключвам. През 80-те, понеже е издание на официоза на френската социалистическа партия, в България се пускаха по РЕП-овете огрничени бройки от десткото списание ПИФ. Освен играчката и шарените картинки, за мен списението беше малко по-ценно защото знам френски. Та покрай Пиф започнах да си пиша с едно франсе на мойта възраст, писал съм си и с русначета, както повечето от вас. По щастлива случайност, а може и това да е бил повода да си пишем (не помня вече) и двамата участвахме в местните шах клубове. В нашия клуб в сравнително централен софийски квартал имахме инструктор пияница, десетина избушени шаха и точно два работещи часовника. В клуба на франсето в забутано малко провинциално градче в северна Франция имаха компютър, с който играеха за подобряване на уменията. Та мисълта ми е, че всички тези неща, част от бита ни ги е имало, както в соц-а, така и в мръсния империализъм, защото хората са имали нужда от тях в онези времена, а не защото държавата им ги е давала. Както е имало хладилници и във Франция и в България. Въпроса за качеството, няма да го повдигам. Имам няколко френски списания за моделизъм от 80-те години, донесени незнайно от кого, дали отстъпват по нещо, като информация и ниво на тези, за които ти говориш и аз също облизвах от кора до кора, няма да споменавам. Толкова имахме и му се радвахме, но дали можем да го изтъкнем като положителна черта на политическото управление по онова време нека всеки сам прецени.
refil:
Ало ТНТМ исти,активист,комунисти ,демократи и други-а спрете се бе хора.
Напишете ,че някой с нещо е подобрил макет ,модел,използвал е някаква си технология и е доволен или недоволен.
Хммммм..............................
XRISTO:
--- Цитат на: Gervasii link=topic=3247.msg62064#msg62064 date=1308653264 ---както казва един наш съвременик "който на младини не е бил социалист няма сърце а който след това е останал такъв няма ум"
--- Край на цитат ---
Ха, ти ще ме изкараш сега без сърце, а с ум... :lol:Ако нямах сърце, нямаше да лежа в къщи с 4 съдови операции и да се чудя с кого да си чеша езика, а ако имах ум, нямаше да съм в тази държава отдавна. :no:
--- Цитат на: refil link=topic=3247.msg62078#msg62078 date=1308663029 ---Ало ТНТМ исти,активист,комунисти ,демократи и други-а спрете се бе хора.
Напишете ,че някой с нещо е подобрил макет ,модел,използвал е някаква си технология и е доволен или недоволен.
Хммммм..............................
--- Край на цитат ---
Ама тя темата не е за моделизъм! :spiteful:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия