Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby

ПОЧЕШИЕЗИК или как да не храним с локум всяка тема!

<< < (57/129) > >>

widowmaker:

--- Цитат на: Der Hetzer link=topic=3247.msg73660#msg73660 date=1329926981 ---Всичко това е пране на пари, кой би си купил автомобил от неизвестна китайска марка сглобен от недоказани "професионалисти" ? :wacko:

--- Край на цитат ---

Great Wall е много популярна марка в Китай.
Толкова популярна, колкото и Volkswagen,
a Volkswagen е най голямата там (заводите са в Шанхай).
Не е пране на пари, а е китайска инвазия на европейския пазар.
Жълтите просто искат да продават в Европа.

nilfe:

--- Цитат на: Der Hetzer link=topic=3247.msg73660#msg73660 date=1329926981 ---Всичко това е пране на пари, кой би си купил автомобил от неизвестна китайска марка сглобен от недоказани "професионалисти" ? :wacko:

--- Край на цитат ---

Нека и аз да кажа нещо, понеже съм в бранша и мои приятели и колеги ги продават тези возила. Моделите са абсолютно непретенциозни и опростени като конструкция и инженерна мисъл. Стъпват на базата на вече утвърдени практики и на вече изпитани двигатели (Митсубиши). Като материали са евтини, но за тази цена това, което получаваш е много добро. Примерно джипката им струва около 34000 лева, но получаваш всички системи за сигурност и стабилност + относително богат конфорт в купето и добра надежност на автомобила, като цяло. Съгласете се, че за нашия пазар това е повече от много. В ниския клас автомобилите са направо бижу за младите работещи дами в градски условия. Друг е въпроса за качеството на зглобката в България, но съм сигурен, че българите работят много по-качествено от китайците и с много повече умисъл вложена в работата.
Относно прането на пари, не си прав. Китай, първо е много далеч, второ митата и транспортните такси оскъпяват много продукцията им на европейския пазар. Та, идеята е завода да бъде мултиплициран в евтина европейска страна, като нашата, където труда е сравнително евтин, но качеството няма да се влоши от това. В същото това време Китай стъпва все по стабилно на европейския пазар с евтина стока произведена в Европа. Между другото, Китай е най-големият производител на автомобили в света, няма марка, която да няма завод там. Годишно Фолксваген произвежда 3000000 милиона автомобила само за вътрешния си пазар и те са недостатъчни.
А относно това кой би си купил неизвестната китайска марка, отговора е много българи. До сега от нова година до днес са продадени повече от 400 китайски автомобила, което е горе долу колкото всички останали марки продадени на куп у нас. :yes:

emilchaushev:
Китайската инвазия е във всички браншове. И в телекомуникациите настъпват яко, а тази им стъпка изобщо не ме изненадва... Даже е малко закъсняла предвид, че за телекомуникации направиха първи стъпки в Европа имено през България още 2004 г. При това оборудването изобщо не е лошо.. Всичко е копие на Cisco, Ericsson, Siemens... При колите пък Мицубиши. Въпрос на бизнес мислене. Не е нужно да измисляш топлата вода за да правиш пари.

XRISTO:
Не бих казал копие, по - скоро става дума за преместване на производството. Вече втори телефон Сони - Ериксон ми е произведен в Китай. Едва ли става дума за копие, защото не биха рискували толкова нагло. Просто за да се продава на все по - ниски и по - ниски цени е необходимо себестойността да пада. Тази криза ще смени световният лидер, според мене. След стабилизирането най - вероятно Китай ще е новата сила, на мястото на САЩ. И без това държат повечето им дългове.  ::)

emilchaushev:
А не коментирам шир потребата от крайни устройства като телефоните.... Техните производства наистина се изнасят в изтока. Големите пари са в мрежовото оборудване- централи и комутационни системи... Там какво крадене на идеи е.. Не забравяйте и делата които Cisco води вече пета година срещу едни от най-големите в Китай -Huawei...
Разработката на софтуер за тези системи е скъпата инвестиция.. А китайците са взели най- доброто като достижения и от Ериксон и от Сименс за да си направят централите. И вече се вижда резултата -Сименс, след няколко трансформаци,  сега NSN са почти пред фалит, а не знам и Ериксон дали ще издържат на финансовите предложения на китайците

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия