Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby
ПОЧЕШИЕЗИК или как да не храним с локум всяка тема!
svetljjjo:
И аз не съм религиозен ама като прочетох това останах с усещането че е написано от раката на самия дяво или поне под негова диктовка.
Имам библия в къщи и не видях никъде да пише никви дисклеймъри и предупреждения
ама да кажем че мойта не е официално издание ми е пиратско копие за това може би .
А и не схванах кво против папата може някой да има ако и да се чувства от друга религиозна общтност.
pavlinbg:
--- Цитат на: svetljjjo link=topic=3247.msg115857#msg115857 date=1557249219 ---...като прочетох това останах с усещането че е написано от раката на самия дяво или поне под негова диктовка.
--- Край на цитат ---
Точно така, както дяволът чете Евангелието!
gregary:
--- Цитат на: TheJackal link=topic=700.msg118787#msg118787 date=1589876335 ---Жорж, що си губиш времето!? Направи 3-4 модула с тази гара и участвай с нея по срещите във Фремо. :hi:
--- Край на цитат ---
--- Цитат на: TheJackal link=topic=700.msg118808#msg118808 date=1589993762 ---Гриша, макет е загуба на време и пари хвърлени на вятъра за мен. Предпочитам локомотиви и вагони. С интерес следя макета на Жорж, твоя, на Тано и макета на Живко. Ясен, вече неговия го направи. Праха е "бял кахър"! Мисълта ми е, че когато е напълно готов и го гледаш в продължение на 6 месеца, 1 година омръзва.
--- Край на цитат ---
Да не цапам темата на Жорж, прехвърлям тук отговора си.
Първо, въобще нямах намерение да отговарям на подобни..., но от едни случки преди време, си бях обещал, че няма да си трая и ще има "бой с ..." (те знаят с какво - лафа е техен)
Второ, леееко се дразня на подобни мнения определящи се само и единствено правилни в хобито, а останалото е "загуба на време и пари хвърлени на вятъра", т.е...(всеки сам да си прецени)
Стефан, общото ни хоби има много акценти - макети, модули, кашонерство, витринни модели, пласмаса, месинг, 3D проектиране и производство, стендови модели, мащаби, епохи, тяга, администрации и т.н... В тоя форум си/сме повече от 10 години и всеки сам се е определил в кой акцент да си разпуска емоциите и зарежда батериите - това е ХОБИТО и въобще е не съпоставимо със загуба на време, особено пък с пари (лафът го знаем - КЕФ цена няма).
Мисълта ми е, че да даваш непоискано по този начин мнението си на "стара пушка" (Жорж е тук от 2007) е леко не на място и ... Да пита за това, някой новодошъл и двоумящ се за избора си те разбирам и всеки би трябвало да си каже мнението, за да си направи човек преценка. Но, за човек с няколко макета зад гърба си, да кажеш, че си губи времето и дава парите си на вятъра (общо за макета, като акцент), не е уместно.
Понеже правиш сравнение на Фремо модули (едва ли не като връх в хобито) с Макетите и омръзването им, съм задължен да си кажа моето мнение за сравненито.
Площа на един модул (1м -0,5 м) - т.е. почти никакъв ландшафт и простор и свързването помежду им (голям %) като не художествено и цветово (треви, дървета - ранна пролет/късна есен), архитектурно (градска среда и следващият го с планина, поляна или пустиня - рязка промяна) дори струкурно - равнинен с полупланински (несъответващи чела). Стоенето на крак по цели дни, че да ти се подуят едва ли не глезените и юркането почасово... Същевременното чакане на годишни срещи, за да си направиш кефа и да караш... Т.е. и 4 модула да имаш - това са 2 кв.м. площ свързани с много условности да си направиш КЕФА. От друга страна в домашния макет (със сравнително добри размери - пък дори и да не са) имаш всичкия този простор да твориш според възприятието, възможностите и желанието ти за естетика, както и да караш по всяко едно време на годината когато ти дойде музата. И Вервай ми - работата никога не свършва, както и винаги можеш да промениш нещо, че да не ти омръзне!!!
Но, това мое мнение не ми дава право за моя акцент (макетите за които бленувам), да го характеризирам като основен, а всички останали да хвърчат по вятъра...
Не бих искал да бъда разбран погрешно и не търся сблъсък с модулисти, кашонери и т.н. като уважавам избора им и всичките тия акценти са общото ни ХОБИ и правят ежедневито ни радостно. Ама трябва уважението да е и взаимно (лелеее - как прозвуча само :haha: :lol:)
П.П. Всъщност, трябваше ли да пускам тоя дълъг пост... :scratch_ones_head:
Хайде със здраве ! :drinks:
Old Boris:
:hi: :hi:Колебаех се да говоря тази тема, но вън вали и не ми се качва до тавана, та ....седнах да пиша. :hi:
Грег, обичам нашия форум с разнообразието на темите, със свободолюбието на израза на някои колеги-форумци, с либералното отношение на админите към “по-специфични” изразни средства и най-вече с възможността доброжелателно да общуваш.Гост на форума бях дълги години и през 2014 станах негов член. Аз съм член и следя и други форуми свързани с хобито ни, където тематичният фокус е ограничен, правилата са ясни и стриктно се спазват, бих казал “под жесток контрол” за коректност в отношенията. В този смисъл съм напълно съгласен с теб и одобрявам поста ти за необходимост от колегиална коректност и то не само в този, настоящ случай, а въобще при отношенията ни във форума.
И за да разведра малко нещата, ще разкажа една история за Коректността или така наричаната “политическа коректност”.
Какво се разбира под съвременния термин "ПОЛИТИЧЕСКА КОРЕКТНОСТ" според определението дадено от Хари Труман в кореспонденцията между президента Труман и генерал Дъглас Макартър в деня преди действителното подписване на Споразумението за капитулация от Втората световна война през септември 1945 г.
Ето тези четири телеграми по-долу:
(1) Токио, Япония 0800-септември 1,1945
До: Президент Хари S Трман
От: Генерал D A MacArthur (б.м. известен с арогантния си език)
Утре ще се срещнем с тези жълтокожи копелета и ще подпишем документите за предаване, инструкции в последния момент?
(2) Вашингтон, D C 1300-1 септември 1945 г.
До: D A MacArthur
От: H S Truman
Поздравления, добре свършена работа, но трябва да намалите очевидната си неприязън към японците, когато обсъждате условията за предаване с пресата, тъй като някои от вашите забележки по принцип не са политически коректни!
(3) Токио, Япония 1630-1 септември 1945г
До: H S Truman
От: D A MacArthur и C H Nimitz (б.м. адмирал, главнокомандващ Тихоокеанския флот)
Ще изпълня сър, (wilco Sir) , но двамата с Честър сме малко объркани какво точно означава терминът политически коректен?
(4) Вашингтон, D C 2120-1 септември 1945 г.
До: D A MacArthur / C H Nimitz
От: H S Truman
Политическата коректност е доктрина, наскоро подкрепена и популяризирана от масовите медии , която поддържа твърдението, че е напълно възможно да вземете парче лайно от към чистия край!
И да се замислим за хубавото имe на форума RAILWAYPASSION. Прекрасен избор и поздравления за кръстника. Тази английска дума PASSION има нюанси като дълбока любов, силна емоция, ярост, страст, мъка от любов към нещо, всичко това, което имаме като хобисти. :hi:
pach:
Понеже подозирам провокативно вмешателство в друга тема,
прехвърлям цитата тук, с което смятам и да приключа:
--- Цитат на: Nenchev link=topic=700.msg118921#msg118921 date=1590695220 ---Мистър Пач,
Кога ще видим тема "Макетът на Пач"?
--- Край на цитат ---
Когато прочетеш целият форум, може и сам да си отговориш!
А като начало може би ще трябва да дадеш определение за
смислен железопътен макет...знам ли!!! :scratch_ones_head:
Има една хубава поговорка за приятелите и човека - припомни си я.
:hi:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия