Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Какво влакче да взема

(1/10) > >>

sachmata:
Искам да се занимавам с железопатен моделизам , но незная с кои мащаб да работя искам да взема този модел на Pico http://cgi.ebay.at/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=280702186113&ssPageName=STRK:MEWAX:IT

hristo_t:
Здравей!! За мащабите тук може да намериш доста информация.Всеки от колегите ще ти даде някакъв съвет, но в крайна сметка решението си е твое в какъв мащаб ще колекционираш модели. Аз например колекционирам в НО, и съм заел половиният си хол в апатрамента ми.Ти трябва да прецениш с какво място разполагаш и така ще бъдеш улеснен в какъв мащаб ще се развиваш занапред.Като начало стартов сет е добра идея, особенно на фирмата Пико които са на по-достъпни цени..

widowmaker:
Точно този сет не блести с нищо.

TheJackal:
Здравей sachmata!
Това което ти написа hristo_t е така. Предимно се занимаваме с трите основни мащаба:
01. Н0 1:87;
02. ТТ 1:120;
03. N 1:160.
Въпреки, че аз се занимавам в ТТ 1:120, мен лично очите ми изтекоха по този модел:

В момента е на промоция за историческия експрес "Gambrinus" на DB - сега само за 358.00лв., сета е цифров, заслужава си. Но последната дума имаш ти! Успех с хобито и влаковете! :good:  

sachmata:
Много барзо отговаряте това ми харесва :) много ви благодаря . Имам още няколко въпроса . И място имам .
1. Релсите за различните модели еднакви ли са? Сигорно не.
2. Кои мащаб е най-разпространен?
3. Коя марка?
4. Могат ли да се комбинират различните мащаби?
5. Да си взема ли стартов сет или да си ги купувам частите по отделно?
6. Когато влакчето е цифрово може ли на една линия да управлявам два локомотива на една линия? Примерно : Единият да тръгва, а другия да спира .

Много благодаря предварително.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия