Клуб "Железопътен моделизъм - България" | Club railway modelling - Bulgaria > Сбирки / Клубни мероприятия / Дейности
Коя да е следващата гара за макета в клуба?
gzo:
Как "Пионер" ? Та това е мръсна комунистическа дума, все още бъркаща в gzo на някои хора :sarcastic: Сакън, да не правим каквито и да е опити за реставрация на онези години и на каквито и да е аналогии с тях, че ще се изпопребием.
Сега сериозно !
Аз предлагам да е която и да е класическа селска гара за БДЖ. Пример: Гавраилово или огледалния и близнак Видбол. Като тях са поне още 20-30 гари у нас (Стрелча, Съединение, Макреш, и още и още...) просто класика !
tritehiksa83:
ЕЕЕЕ идеята е да е нещо по малко и въсщото време красиво,Както е Панагюрище и Владимирово, а и Подуене хич не е хубава нищо,че е по голяма..Плевен-запад е супер представител за северна България.
gzo:
Това което предлагам аз е точно това за което говориш и ти ....
--- Цитат на: tritehiksa83 link=topic=3265.msg62952#msg62952 date=1309897261 ---ЕЕЕЕ идеята е да е нещо по малко и въсщото време красиво,Както е Панагюрище и Владимирово
--- Край на цитат ---
Освен това предложените от мен здания са почти 2 или 3 пъти по-малки от посочениете от теб. Но здраве да е, който ще я прави той да си избира. Аз за себе си съм направил избора и работя по въпроса. :drinks:
liro4605:
Не знам какво да кажа!Темата е много сериозна!
Лично за мен гари който си заслужава да бъдат направени са:
Стара гара Белово
Скобелево
Пловдив
Варна
Бургас
Елена
Харманли - мисля че постройката е още от времето на Хирш
Естествено единствена и не повторена ЯВОРОВЕЦ
http://bgphoto.net/photos/37794/o634243910523373498.jpg
Много БЪЛГАРСКА КОПРИВЩИЦА
По северна България много не ги знам но ме кефи гара Бяла
От изброените най-големи фаворитки са ми Елена Копривщица и най-вече Яворовец
Естествено трябва да се съобрази и къде ще се поставя така че мисля тез с глухите коловози автоматично отпадат.
Дано направите правилен избор защото досега пресъздадените гари в клуба са :good: :thank_you:
pach:
Такааа...супер!
Под ред обаче:
Подуене Владо вече я прави (не знам за къде обаче).
Скобелево аз я правя (Миро ще си я има на макета най-вероятно).
Пионер, не е кой знае каква архитектурна красавица.
( gzo тази дума е открадната от комунистите - не са я измислили те!!! ;) :haha:)
Копривщица е доста сложна за моделиране (питайте Владо) а нали все пак някога трябва да "се качи" на модул.
Пловдив е много голяма.
Варна също.При това е челна, а такъв модул се подготвя само в ТТ (за сега сградата ще е "Габрово").
Бургас освен че е голяма и челна, не е чак толкова красива.
Яворовец е подходяща по скоро за спирка някъде (като сграда де)
Елена е твърде "съвременна" (ако не бъркам сградата...).
Харманли не ми е позната (може би трябва да качим снимки на обсъжданите гари тук все пак).
Съединение (този тип сгради) е доста подходяща,
особено в светлината че по модулите трябва да е ...цитирам --->"БДЖ, ІІІ/ІV-та епохи".
В тази връзка може би трябва да обсъдим ТИПЪТ на сградата.
В БДЖ има доста гари които са типови постройки.
Като Търново <---> Страта Пловдивска и т.н.
Или Габрово <---> Свищов и т.н.
Лично аз подкрепям идеята за Плевен-Запад. Не много голяма и има характерен вид.Проходна гара е все пак.
Но както казва Миро, дано направите хубавия избор, щото гара Алдомировци,
ако не беше Владо и Спас :hi:, та стана много добре :ok:,
самата тя не е кой знае какъв архитектурен акцент...особено в сравнение с други български гари.
Някой да метне снимки тук и да се произнесат най-вече Н0бистите!!?!!!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия