ВАЖНО !!! | IMPORTANT !!! > Новини и предстоящи събития | News and upcoming events
Фотоконкурс „Забавно, куриозно, удивително – в истинските и моделните железници”
Adrian:
в тази тема , обаче в най-началото
ivo:
май ;) ще имаме двубой между Миро и Taно ....
mitko0888:
Чудех се дали да попитам след като изтече срокът за гласуване или преди това:
Какво е "забавно, куриозно, удивително" в изпратените от авторите снимки? И в избраните 10 от тях? И в тази за която аз съм гласувал?
KRAKOMOBILA:
Ние няма как да знаем за коя снимка си гласувал ти. А и това няма значение.
Лично аз като част от журито първо заложих на технически и художествено добре изпипаните снимки, а след това на всичко останало - но във всяка от избраните снимки аз намирам по нещо Забавно, куриозно или удивително. Разбира се - за някой може да има Забавно, куриозно или удивително, а за други може да няма - това си е до мисленето на всеки отделен човек. В интерес на истината снимките изпратени за конкурса са много под това което очаквах и избора на 10-те снимки за, които да бъде гласувано беше доста труден - както за мен така и за останалите от журито. В края на крайщата мисля, че това са 10-те най-добри снимки изпратени от авторите и те заслужават да бъде гласувано за тях. :)
gzo:
Междудругото и на мен, когато видях кои са 10-те снимки ми мина същото през акъла. Кое му е "забавното, куриозното и удивителното" на това да снимаш на статично локомотив или негов макет ? Че такива снимки могат да се направят всеки ден и се срещат из форума и нета без да има конкурс. В същото време други снимки с уникални и неповторими сюжети не са допуснати, което ме изненада Аз лично ако знаех, че ще се търси и цени техническото "барване" на снимката повече от колкото случващото се в кадъра, щях да пратя и супер "барнати" снимки правени на статив с чакане на светлина и с обработване на програма.
Хубаво е да се има в предвид, че на забавни, куриозни и удивителни сюжети може да се натъкнем съвсем случайно и най-често в движение, когато сме "без гащи" и няма време да се търси ъгъл, осветление и т.н. защото забавното и куриозното може и да отмине. Точно тези снимки обаче бяха игнорирани. Често ми се случва да попадна на нещо забавно, куриозно и удивително, но дори да нямам време да включа и позиционрам апарата. Все пак такива снимки трябва да се разглеждат с необходимото 1 на ум, че са правени в екстремални условия.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия