Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Гара София
Tramway:
--- Цитат на: pach link=topic=3294.msg64052#msg64052 date=1313302165 ---Кога е имало колело пред гарата? Моооже би в началото на 20 в. при постояването напървата трамвайна линия. :scratch_ones_head:
От 1968г. (от тогава са ми първите спомени за гарата) такова живутно там нямаше!!!
--- Край на цитат ---
Такова "живутно" имаше до края на 1972г, когато разораха гаровия площад. На него въртяха линии 1 и 9 (9 вървеше по М. Луиза). Ухото беше много голямо, с формата на стадион и са простираше от бул. М. Луиза до бул. Хр. Ботев. Във вътрешната му площ имаше градина с пейки, алеи и шадраванче. Крайната спирка на трамваите беше на дългата му страна точно пред приемното здание на гарата, а началната - на късата страна до бул. Хр. Ботев. Следваше лява крива и изходяща стрелка за включване в линията, идваща от Триъгълника.
TANO:
Разгледайте тази снимка:
pach:
Сега разбрах защо не си спомням там да е имало ухо... :scratch_ones_head:
За моят малък ръст и светоглед, мащаба на ухо м/у два булеварда ...ми не съм можел да го обхвана.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
gregary:
Като гледам,тя не е в центъра, а малко вдясно на коловоз.развитие.
Колко ли покрити пътн.коловоза е имала?Като гледам 1-ви е покрит,след това още един покрит двоен перон и това е - или се бъркам?
Vlado:
Явно тя тогава не е била типично пътническа, каквато е сега и заради това са така малко пероните.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия