ВАЖНО !!! | IMPORTANT !!! > Правила, препоръки и указания за правилна експлоатация на форума | Rules, suggestions and leads for correct exploatation of the forum

Cyrilic/Latin

(1/2) > >>

emilchaushev:
Zdraveite.

Poradi fakta che u doma polzvam mobilnia si telefon, koito obache niama vazmozhnost za kirilica mi stava neudobno, zashtoto darzha da pisha na kirilica. Dori v momenta postvam pak prez mobilnia si telefon.
Ima li opcia da se vavede transliteracia na latinskite simvoli (kato check box) pri predvaritelnoto preglezhdave na posta?
Za da nia nedvusmislici v transliteriraneto mozhe da se izpolzva taka ili inache ozakonenia darzhaven standart.

ivo:
http://meeting.railwaypassion.com/?cid=35

We invite all the hobby-fans fron whole the Romania  :)

CaLLlo:
В предишните версии на форума такива бутони имаше - горе в ляво върху прозореца за писане - син, жълт и червен, преди няколко дни и аз забелязах, че вече ги няма. Различните браузъри ги показваха по различен начин и превключванията бяха в някаква странна и доста неясна за мен връзка с кирилицата на клавиатурата, но така или иначе работеха и нещата ставаха. А сега що ги няма, незнам ...

pach:
Аз (най-вече заради фаворитите) продължавам тъпо и упорито да чета в мрежата през интернет експлорър V7,0 и тези бутони и в момента си ги имам между иконките и прозореца за текста. Наистина е странна връзката им с означенията (понякога въпреки че съм включил БДС клавиатура, ми работи на фонетичното писане) но рядко ги ползвам. Тоест само ако съм на чужд компютър и няма кирилица (или аз не знам комбинацията за превключване). Моят компютър си го превключвам чрез два десни бутона и го правя почти несъзнателно.
Но бутоните ги има и сега. За Гугъл хром (другия ми браузър) не съм сигурен, щото много рядко го ползвам (най-вече при едновременен превод) и обикновенно са ми отворени и двата браузъра.
 ;D

emilchaushev:
В момента проверих на двата браузъра на PC-то.. GoogleChrome и IE8.. и при двата няма бутони.
На мобилния телефон ползвам браузъра на телефона (Nokia E71) и/или OperaMini (много рядко)..  бутони също няма. :(

Понеже не знам каква е била тази функционалност, моята идея беше да си напиша целия текст на латиница и преди да постна да сложа отметка така, че текста да се конвертира... Нещо не ми се играе да поствам на латиница от вкъщи и след това от работа да си редактирам постовете и да ги обръщам на кирилица.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия