Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout

Направа на сгради

<< < (5/36) > >>

Vlado:
Ами да, става, даже както знаеш, преди ден-два се занимавах с твоя модул и дори направих снимки с отделните етапи. Но това е за друга тема...
:)

pach:
Депо - недовършено или по-точно модулно!Всеки може да си сглоби колкото иска 15 градусови секций за кръгово депо  , е без една през която да влиза локомотив към кръга , тоест максимум 23 секций.
Размерите са непълни но за ориентиране стават , и това са действителните му размери , тоест всеки може да си ги пресметне за своя мащаб.Изгражда се супер бързо и лесно с малко предварителна подготовка на гредите от дървени летвички и плоскостите за стените, и разбира се лепило с мерак .Може да се боядисат предварително детайлите от интериора , а екстериора в последствие.

pach:
При кантона пък е обратното , размерите са в 1/87 "НО" и който иска да го прави в друг мащаб трябва първо да умножи по 87 и след това да дели в своя си мащаб.
Снимките и чертежите са сканирани от старо ГДР-ейско списание по ж.п.моделизъм,което още издирвам дали има "наследник" или развитие под друга форма , но няма никакъв резултат , така че авторските права са свободни (то държавата не съществува, аз редакция търся...).
Владо като довършиш започнатото , ако става прехвърли там горните неща, пък тук ги изтрий - абе въобще разпореждай се с тях както намeриш за добре.
Ако имам време , вече през пощата ще ти пускам някой чертежи още и малко неща по начални електротехника и електроника - ако ги одобриш ще може да ги сложиш в съответните раздели в началото,че според мен там не стига много информация (а и тази дето я има е стара , но пък става за начинаещите :D)
 ;D

Vlado:
Пращай всичко що имаш! Всякаква инфо е добре дошла, а и останалите форумисти няма да ти се сърдят, сигурен съм.
;-)

pach:
това го преместих от темата за улуците!
За сгради (от картон) готови "плоскости" при това евтини и работят с РауРаl!
http://clevermodels.com/flats_low_relief1.htm
и въобще предлагат интересни неща , като от долу се избира мащаба  (като не е задължително да се купува- може и само идейте да се видят).
Но за съжаление не работят в "ТТ"

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия