Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout

Направа на сгради

<< < (7/36) > >>

jopeto:
    Така значи, от прочетеното до тука мога да добавя доста работи. Материали има колкото желаете. Могат да се набавят от всекидневието Кутийки от CD-та  изхабени фонокарти и вякакви пластмаси. Ще ви светна къде има и магазин за всякъкви пласмасови листа с различни дебелини и цветове  на кв. М.  Срещу входа на КАТ от другата страна има дълъг блок успореден на новия мост по който ще минава метрото. Точно по средата на блока се намира магазина.  Та значи аз лино подобрявам купешки къщички. Променям им цветове и добавям детайли и пристройки. От магазина на Жоро ползвам пресовани пластмасови покриви, много са удобни за работа. Сега обаче ще поръчам от Conrad покриви с релефна ламарина и други други видове керемиди.  Стези аксесоари и няколко счупени стари къщичк иможе да се получат сполучливи уникати. В голяма полза ми идва и един инструмент, подобен на зъботехническа машина, койо има пълен набор от цанги, бургийки, полиращи дискчета и много други. Прозорци и врати на блистери, човек може да си купи от Auhagen или от Conrad. Аз лично събирам и от счупени къщички. За боядисването си купих Аерограф, но за сега съм намерил много по рентабилен начин за изпръскване на детайлите с малки спрейчета по 1 лв. за брой отмагазин Triphaus имат доста цветове.   

Maktub:
Я, този магазин – Triphaus – за първи път го чувам. Къде се намира, защото това с малките спрейове звучи интересно?

jopeto:
Като тръгнеш по "Патриарха" към "Свети Георги" в първата или втората пряка успоредна на "витошка" на дясно на 10 метра на вътре в уличката. Оглеждаш се в едно мазе с избита врата към улицата. То е пънкарски магазин! (да не се стреснете ако сте консервативни)  Вътре си има специализиран щанд за Grafiti art (тези дето рисуват по фасадите) Предлагат продукти на една фирма за флакони Montana- те са скъпи, но имат страхотно качествени бои.Има различни цветове разфасовки, различни видове капачки (те са страшно важни за  да се постигнат разни ефекти) Та в този магазин карат и малки спрейове на Dupli Color дето са по 1 лв.   

Maktub:
Мерси, още в понеделник ще му мина на визитация.

krasimirt:

--- Цитат на: pach link=topic=33.msg2200#msg2200 date=1203598480 ---Свалил съм тук някъде програма за картонени модели (не само на сгради) която автоматично след "качване" на обекта (от 2D и 3D варианти), както начертан и в основни програми (CorelDraw например) го трансформира в разгъвки.За нас дето правим сградите (те все пак са с прости геометрични форми) от картон основно казват ,че върши хубава работа...Само дето още не съм я научил и пробвал!
Сега се загледах по-внимателно в макета на Владо , та имам въпросче - това вярно ли е гара (сградата) на Вакарел , или само надписа и...Вярно че минавал съм от там с влака , ама не съм я запомнил.Питам защото се глася като се затопли , да бръмна с колата до горе, да снимам  и скицирам (на Вакарел) релсовата фигура , светофорите и основните сгради .То за цял ден работа има  ;D но искам да "дръпна" някой идей и размери! ;)

--- Край на цитат ---
Здравей!
Бих те помолил да ми кажеш как се казва тази програма.До колкото разбирам от 3Д или 2Д тя го прехвърля в разгъвка по х/у?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия