Хм,

:-\
техниката горе долу е идентична с моята , но аз като режа прозорци и врати имам проблеми с "космати" ъгли , които си играя допълнително да обработвам ...

.
Работя със специалният комплект от десетина различни по форма остриета , държащи се на цанги , изключително остри (и опасни!!!) , но изглежда ме разглезват , тъй като се реже от един - два пъти най-много , и явно аз бързайки "недорезвам"...Ако ги оставя , макар че са минимални , пречат на боята и на останалите части които се монтират прозорци,врати и т.н.
Но ползвам само бирен картон от 1 и 2 мм дебелина (нямам понятие колко е на грамаж) от онзи сивият и плътен.Тази плътност ми помага да доизкусурявам след слепването с финна шкурка от №1000 нагоре.На практика след слепване на стените например (с лепило С200) ъглите винаги имат малка разлика , която при определен ъгъл на светлината , прави сянка върху стената. Всъшност тази сянка ми помага при шкуренето да заглаждам до нула такива излишни "релефни" гадости. При такова заглаждане , понякога още преди боята не си личи къде е границата между два картонени детайла (което е и целта де...).
Велпапе от 2 мм ползвам само за основата , на която сглобявам не само сградата , но и прилежащите и неща (дървета , плочи , трева и т.н.)
При подходящо "удълбочаване" в него (на половината от дебелината му) си правя нещо като жлебове , а основата на стените влизат в тях и това ми помага при слепването им .Държат се сами , на мястото си без разместване и съхнат бързо.
Всъщност сега като го описах на кратко , бих казал че ползвам на 75 % от техниката ми за работа с пластмасови листове! Хубавото е , че благодарение на картона , има по малко боклук , и се ползват по обикновенни отрезни инструменти , а като общо става за три пъти по кратко време (в сравнение с изработването от пластмаса) като не на последно място - ако сгреша някой детайл , съм загубил по малко време за обработката му , по евтино е и не ме е яд да го хвърля , като бързо изработвам и заменям , но вече коригиран нов детайл от картон...
Влади , по разгъвки ли правиш стените (тоест на ъглите ги сгъваш) и покривите , или как ?