Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout

Направа на сгради

<< < (14/36) > >>

Vlado:
Аз съм само по правенето, не и по меренето. В това отношение съм глезен - имам си личен архитект, който всичко подготвя, а за мен остават картонът, лепилото, ножът и... търпението и сигурната ръка. Разделение на труда има, няма шега.
п.п. Обещах ви клипче на рязане на ъгли... ослушвам се нещо...  ::)

pach:
Мда, да ааааа - ослушваш се нещо!!!
 :-* :-* :P

Vlado:
Казана дума, хвърлен камък! Ето клипчето за качествено изрязване на картон за целите на направата на модели от картон:

ЦЪК

В случая примерът е с изрязване на дограма за магазията на гара Панагюрище, но може да се приложи за който и да е детайл, рязан от картон.
:)

pach:
Благодарско!Разбрах при теб защо нямаш "израстъци" по ъглите на дограмата - просто ползваш по-тънък картон , а и острието на ножа ми се струва по "нестандартно"! ;)
При по-дебел картон , от 1 мм нагоре без специфично острие е невъзможно бързо и качествено отрязване , най-вече по вътрешните контури , ама ще мисля как да се преборя...Ако не , ще сменя материала. ;)

Vlado:
Напротив, обработвам така и по-дебел картон, някъде до малко над 2 мм (стените на сградите са ми винаги от велпапе). Вярно трудно е, но става. Фатката при моята техника е острието на ножа винаги да е насочено към ъгъла, за да започва рязането от там и така да се избягнат мустаците. И въртенето, за да мога да изрязвам равномерно и винаги срещу ъгъл.
А ножът не е с особена форма. Обикновен макетен нож от най-малките.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия