Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
Моделите на Антон Манковски
toniemi:
--- Цитат на: IvanC link=topic=3305.msg123320#msg123320 date=1646150569 ---Каква е дължината на коша?
Иван
--- Край на цитат ---
280мм някъде там!
IvanC:
Тонка,
Какви моторчета използваш в моделите "твое производство"? Постояннотокови (DC, с постоянни магнити) или променливотокови (AC, с възбудителна намотка)?
Питам, защото забелязах, че в някои от моделчетата имаш обикновени постояннотокови моторчета, но тях няма как да ги караш в аналогов режим с мерклинския траф, който виждам на макета. Променливотокови моторчета, които да се събират в HO модели не съм виждал да се продават, та затова питам. А и при променливотоковите моторчета има едни обръщалки на поляритета на възбудителната намотка, които Мерклин отдавна са заменили с декодери, ама знам че ти цифрови анджаклами не ползваш и ми стана интересно и любопитно...
Иван
toniemi:
--- Цитат на: IvanC link=topic=3305.msg123678#msg123678 date=1658185582 ---Тонка,
Какви моторчета използваш в моделите "твое производство"? Постояннотокови (DC, с постоянни магнити) или променливотокови (AC, с възбудителна намотка)?
Питам, защото забелязах, че в някои от моделчетата имаш обикновени постояннотокови моторчета, но тях няма как да ги караш в аналогов режим с мерклинския траф, който виждам на макета. Променливотокови моторчета, които да се събират в HO модели не съм виждал да се продават, та затова питам. А и при променливотоковите моторчета има едни обръщалки на поляритета на възбудителната намотка, които Мерклин отдавна са заменили с декодери, ама знам че ти цифрови анджаклами не ползваш и ми стана интересно и любопитно...
Иван
--- Край на цитат ---
Ванка,на пулта за управление имам два трафа-пико и мерклин,с етно копче превключвам,който траф ми трябва. Заради това ползвам обикновени моторчета.
:hi:
toniemi:
От години в апартамента ми седяха две отливки на Ламинатката и на Патока...беше ми ги пратил брат ми от Чехия....та сега си ги донесох и се захванах с Патока....Ламинатка си имам,тази я поставих в депото за резерва.
Та направих едно долнище от талиги на роковски Хеншел БР 218 и моя си рама:
Ето и коша на Ламинатката:
Инсалирах осветрение....фарчета:
Вече на талиги:
Пред халето:
Споих парапетите,монтирах дръжки,буфери и прикачните...
Поръчал съм пантограф....чакам го!
Очаквайте продължение....
toniemi:
Вече и с пантограф
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия