Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

Моделите на Антон Манковски

<< < (107/411) > >>

toniemi:
Дайте идея,от какъв материал да си изработя най-лесно прозорците на мотрисата?

Der Hetzer:
Стари кутийки от касетки или компактдискове  :pardon:

toniemi:

--- Цитат на: Аркадий Кузнецов link=topic=35.msg30505#msg30505 date=1256842668 ---Стари кутийки от касетки или компактдискове  :pardon:

--- Край на цитат ---
Трябва да правя около 110 прозореца.Трябва да е нещо по-лесно за рязане и пилене,щото кутииките се чупят лесно.Ако може да се реже на ивици с ножици или гилотина.По-твърдите пласмаси, като ги режеш с ножица или макетен нож ,се пукат настрани.

br185:
Дали няма да стане от кутии за съхранение на разни продъкти в хладилник. Материалът им е мек и гъвкав и предполагам че ще се реже сравнително лесно без да се пука настрани. Като недостатък може да се посочи леката матовост и по-високата цена.

Der Hetzer:
Линийки, триъгилници, транспортири и някакви такива ученически пособия от Office 1 Superstore или друг подобен магазин (гъвкави по подобие на чехословашките такива от едно време, които като бяхме млади увивахме в станиол от цигари за да си правиме димки  :spiteful:)
Предполагам те няма да се пукат, стига да намериш такива... Аз примерно имам един шаблон за кръгчета, който е доста по-дебел и по твърд от целофана за прозорци, който се използва в къщичките на Аухаген и Пико, а същевременно е достатъчно прозрачен... но за 100 + прозорци ще ти трябват доста от тях...

P.S. надигайки двулитрова бутилка от Кока-кола току що ми просветна... после се замислих за същата бутилка от фанта, която не е толкова релефна, но все пак е кръгла... и се сетих за кутийките от сладолед Делта... и разни други хранителни продукти... Така че разходи се до кварталният супермаркет, огледай се хубаво, там по рафтовете ще си познаеш кое е твоето, и после хапни си хубаво, че на сит търбух да имаш сили после да режеш прозорците ;)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия