Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Ro-Ro и Ro-La или контейнерните влакове и влаковете магистрали

(1/4) > >>

liro4605:
     Понеже знам че има много почитатели на тези влакове си позволявам да отворя темата.Много практични в реалността ,много красиви в моделизма.
    Като за начало малко реалити от днес.Голямо изживяване си е да се движиш успоредно с такъв шарен влак и да го гледаш как се суче из кривите.
http://vbox7.com/play:f22539ae67

р.р.Да бях измил прозореца ли :scratch_ones_head:  Моля модераторите ако сметнат за нужно да прехвърлят някой мнения от тази тема тук http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,1674.180.html

Mixy:
Клипчето е много яко :) Ама е кратко :(

И аз съм фен на дългите контейнерни влакове  :yes:

pach:

Вярно е кратко...тъкмо очаквах да видя и машината (машиниста) на съседния влак и...
Често ли се случва в България такова ...изпреварване?
Аз за пръв път виждам (чувам). Интересно е, дай повече инфо - къде и ...защо?
 :hi: ;D

topalov:

--- Цитат на: pach link=topic=3322.msg64626#msg64626 date=1314940060 ---Често ли се случва в България такова ...изпреварване?
Аз за пръв път виждам (чувам). Интересно е, дай повече инфо - къде и ...защо?
 :hi: ;D

--- Край на цитат ---
Такива "изпреварвания" виждам всеки път като пътувам за СтЗ.
На мен ми прилича на участък около Ихтиман. А изпреварването се дължи на това, че линията е двупътна. Когато се връщахме от Банкя с 05.01 между Волуяк и Обеля имаше такова "изпреварване". Подминахме товарен влак с много различни вагони, някои от които бяха натоварени с трамвайни релси (поне на мен на такива ми приличаха). КРАКОМОБИЛА да качи видео, ако е снимал, понеже беше на съседния до мен прозорец. Аз имам клип, ама нямам регистрация в youtube.  :hi:

pach:
Винаги съм си мислел (като лаик), че двупътната линия е повече и най-вече за разминаване.
За това ми е интересно, че се използва и за "задминаване". Интересен трафик, разсписание и т.н.
Явно насрещен трафик няма, защо пък да не уплътним наличния в едната посока!!!???
...или нещо такова...знам ли!? :scratch_ones_head:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия