Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

Проект 55 серия БДЖ

<< < (4/23) > >>

daddy_g:
Доста отдавна не съм писал по темата , а от седмица насам има доста развитие.
След като се снабдих с много чертежи на 55 серия, включително и от колегите от румънския форум,за което съм им много благодарен, се оказа че имам разминаване в размерите.
Също така и заради запитвания от страна на колеги от форума за коруби за продан реших да започна наново.
За интересуващите се мога да кажа само че коруби за продан ще има, но само със заявка, защото си отнема 2 седмици за изработка, осветление и боя.
Ето снимки, мненията и коментарите оставям на вас:

mitko359:
 :hi: :clapping: :hi:

Nikibmw:
с таз коруба вече ще е супер

JesusBlack14:
Днес за малко един такъв да ме смачка под моста Чавдар  :haha:
Супер става!!  :hi:

mitko0888:
Най-сетне някой да се престраши с такава изработка. LDH-то е добро за това. Поздравления  :hi:

Понеже си написал че чакаш коментари:

Според мен тези дръжки са прекалено големи. Вярно че и румънците ги правят от отделна телчета, но на мен не ми харесват. Пробвай с парче косъм от четка, залепен с капчица. Вярно е че е добре да има разни "прикачни" детайли, но е добре да са съразмерни и мащабни.

Жалузите също са доволно големи и грозни, ама и на оригинала са си такива! Не съм сигурен само за цедката на покрива, дали не трябва да е по-ситна, през тази май може да влезе котка (в мащаба). Нямам ясна снимка от този детайл, а пък на модела се набива на очи. Имаше някакви пластмасови мрежички или посотянни филтри за кафе, които са по-ситни.

Опитвал ли си с тънка хартийка да правиш релефни елементи, напр. решетчиците на капаците отстрани и отпред. Слагаш я на твърда повърхност, но не чак стъкло, правиш релефа отзад с нещо подходящо - напр. зъбно колело. Режеш и залепваш на капака. Боята ще го втвърди и фиксира. Така се правят нитове и разни други дребни отпечатъци.

Пиши и каква мислиш да е долницата и задвижването. Надявам се няма да е от пиковската  :nono:

Предполагам си разгледал внимателно някой оригинал - като му избираш табелките и номерата да отговарят на особеностите на съответната серия и доставка.

Колкото за двете седмици време - мисля че такъв проект се прави доста по-дълго, дори и да си свободен по цял ден. Не го претупвай.

Очакваме продължение.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия