Клуб "Железопътен моделизъм - България" | Club railway modelling - Bulgaria > Сбирки / Клубни мероприятия / Дейности

Трудов ентусиазъм 4,814632697....

<< < (18/32) > >>

Vlado:

--- Цитат на: gzo link=topic=3348.msg81444#msg81444 date=1346675605 ---С инетес ще следя как ще ви се получи преминаването от пущинака към урбанизираната на терминала !

(Image removed from quote.)

--- Край на цитат ---

Извинете! Без да искам промених мнението на gzo...

Сигурен съм, че майстор Емо приятно ще ни изненада!  :yes:

pach:
Примерите от хамерикански макети :dirol: ...не се броят  :on_the_quiet: ...защото там са на друг ...ум...(нищо лошо за тях  :sarcastic:)
пък и моделния им свят е съвсем друга "губерния"... :drinks:

Направо ме объркахте....
Марсилското пристанище ли правите? ...или Бруклин??..не беше ли БДЖ все пак... :scratch_ones_head:
Впрочем на Бруклин релсите ( в 1 към 1)  са бетонирани,
 ама езиците са оставени доста свободни и дори очертани в жълто (което си е идея за макет).

Аз питах за родната, "мила" картинка обаче!  ;)
 ;D ;D ;D :hi:

mitko0888:
Викай смело бетоновозите.

Е те това е у нашенско:

pach:
Само дето това са дървени траверси под стоманени листове, и езиците  (подвижните им части) не се виждат,
макар да има вероятност да са заградени от бетонни блокчета. Но никъде не се вижда работа от бетоновози...
А струва ми се и не би било редно!
 :hi:

Vlado:
Само да напомня, поне според мен, изчерпателния коментар, който направих по темата:

--- Цитат на: Vlado link=topic=3348.msg81439#msg81439 date=1346671142 ---
--- Цитат на: pach link=topic=3348.msg81437#msg81437 date=1346670416 ---Не съм убеден, че в разклоненията се слага подобна циментова замазка - да се произнесат професионалистите,
или може би снимки от такава в 1 към 1, ще е в помощ на всеки!?
--- Край на цитат ---

Не се придържаме безусловно към някой проект, а импровизираме според условията и релсовото развитие на модула. В случая дясната част на терминала ще е изпълнен така, за да може да се усигури достъп на камиони до двата най-крайни гаражни коловоза.

п.п. Забравих да спомена, че идеи взехме от терминала в Яна. В медийната част на сайта има доста интересни снимки на части от наши и чужди терминали.

--- Край на цитат ---

И да допълня: Моделизмът е фантазия, която е допустима в широки граници. В случая преценихме, че така е добре и така го направихме. Изпълнението на един такъв проект, поне за нас, не е свързано със задължителното обвързване на конкретна жп администрация и държава с находящите се на тяхна територия подобни обекти (у нас тепърва прохождаме в тази област). За нас това е БГ терминал, част от клубния макет.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия