Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Българските експреси през годините.

<< < (5/24) > >>

Сaprycorn:
А, сега виждам, че не съм писал нищо за локомотивите, които обслужваха Синият Дунав. До 1980 година , експресът потегляше от София с два локомотива серия 04 (много красива гледка) а в Ме3дра ги сменяха с 43 или 43р, които продължаваха до Русе. Докато траеше смяната на локомотивите в Ме3дра, една лелка обикаляше перона с кошница "РСВ" и продаваше топли закуски (питка с македонска наденица), плодове (в найлонова торбичка "РСВ") и сладолед "Ескимо"! Същата услуга се предлагаше и във влака, но не от лелка, а от един чичко, който буташе количка "РСВ" и с много мазен глас предлагаше "студена биричка, топло кафенце, швепс златен портокал, както и запазената марка на РСВ питка с македонска наденица" От София влака тръгваше около 16 часа и пристигаше в Русе около 23 часа. Обратния влак тръгваше от Русе в 6 сутринта, и пристигаше в София около 13 часа.

pach:
Ясене, добавил съм промените в първия пост.
Да си спомняш БДЖ-43, от чие депо са били?

Сaprycorn:
Не съм имал възможност да видя! Тогава бях твърде малък, и не ме пускаха да се разхождам до машините!

liro4605:
Ами на 95% от депо Подуене!Какви машинисти имаше и какви машини,ехееееееее!Чайката ако се нелъжа с титулярка 43-16

gzo:
Имам ясен спомен, че съм виждал (по снимка) синия Дунав теглен от 46 и си спомням това добре, защото тогава видях за първи път пощенски фургон боядисан в ливреята с белите криле, макар и тогава все още да не знаех, че това е запазена марка на този експрес.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия