Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
Помощ за ремонт на локомотив
digitalman:
Здравейте,
малко неочаквано за мен се появи един проблем с този локомотив.
Счупила се е една част - прилича на кардан, която е връзката между моторчето в средата и задвижването към едната страна.
Не съм много наясно с терминологията, но се надявам на снимката да става ясно (производител е Пико):
Благодаря предварително ако може за съвет относно този технически проблем. Надявам се е лесно за отремонтиране.
Поздрави,
tritehiksa83:
Първия вариант колега, е да закупиш резевна част от фирмата производител и да я подмениш,другия вариант за който се сещам е да наденеш шлаух който плътно да захване пречупването,но така ,че да не приплъзва,провери дали няма някакво натоварване от което да се е получило счупването.Поздрави и успех.
digitalman:
Благодаря за съвета. Да си призная мислех си, че този модел е популярен и някой вече се е сблъсквал с такъв проблем.
Часта която се счупи е много малка (като клечка от кибрит), не знам възможно ли е да се поръча нова такава или по-скоро да се отремонтира с подръчни средства.
n_sirakov:
По принцип всички резервни части могат да се поръчват
G_GROZ:
http://piko.de/produkt_db/check.php?page=ersatzteil_neu&grand_id=3&parent_id=15&id=52500
Виждаш ли 52500-08? Мисля това да е твоя чарк. Ако е така, при Тихомир в Малкия ЦУМ, номерчето, цената + 10 процента и след две седмици, ако си късметлия и по-рано си готов.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия