Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Проблем с куплунг на Сименс Таурус

(1/4) > >>

София 70:
Здравейте!
Имам 3 лока Таурус .Проблемът е ,че като закача пътнически , товарни двуосни и хладилни двуосни , първата колоос на първия вагон дерайлира.Причината е , че куплунгът на лока е прекалено къс.
На вагоните слагам от по-дългите , но в някои случаи пак дерайлира.Единствено с четириосните цистерни нямам проблем. Ще каже някой - слагай отпред цистерна , ама не върви на пътнически да има цистерна.
Моля дайте вашите предложения и мнения.
Благодаря!

TheJackal:
Предполагам е от радиуса на релсите. При мен този проблем липсва. Пробвай от новите релси на TILLIG.

toniemi:
Истината е че с проби по най-малкият радиус на релсите,намираш проблема и го решаваш.Така си купих от един съфорумец един вагон,даваше същите ядове,поиграх си и реших проблема.С 46 на БДЖ същото положение,охлабих гъвкавите крачета и вече не вади вагоните в крива!

daddy_g:
Аз имах същия проблем с новия ми Таурус който си взех наскоро. На кривите R1 на Пико, 4-осните вагони дерайлираха..Направих и аз като Тони и вече нямам този проблем...Другия вариант ти е по тежки вагони

Best Ripper:
Четене инструкциите, упътванията и "мануалите" на производителите... Там си пише какъв е минималният радиус, на който трябва да се пуска съответният подвижен състав. Ако се мъчите на по-малък от предвидения, няма защо да се учудвате на неправилното функциониране... :hi:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия