Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control
Нужда от съвет
georgi_bg1:
Здравейте на всички, купихме на детето елементарен аналагов стартов сет на Пико. Покрай него се запалих и аз. Сега искам да купя цифров сет като се колебая между тези двата: http://www.piko-shop.de/index.php?vw_type=artikel&vw_id=9133 и http://www.roco.cc/produkteshop/uebersicht/detail/cat/6289/d/3/p/17651%2C6289%2C138/pr/digitales-startset-mit-ice2-und-diesellok-br-212-mit-gueterzug-der-db-ag.html Кое бихте ме посъветвали да взема? Четох по интернет че линиите на Roco GeoLine не били много качествени, но пък пулта на Роко по ми харесва от пикото на външен вид ;D Пикото ме блазни че е с доста линии. Сега съм на кръстопът. Благодаря на всички който ще дадът съвет.
Сaprycorn:
Здравей, добре дошъл във форума!
Щеше да си на истински кръстопът, ако купуваше "финалсет", но ти купуваш "startset", т.е. към него ще допълваш релси, вагони, локомотиви и какво ли още не! Искам да кажа, че който и да купиш , няма да останеш само с него!
Сега конкретно на въпросите ти- релсите "Roco Geoline" не са чак толкова лоши, но имат пластмасова баластова призма, която е малко грозничка и траверсите са нарисувани с боя върху призмата. Хубавото на тези релси обаче е, че призмата е куха, и вътре в нея е предвидено специално място за механизмите на стрелките и на декодерите за тях! "Пулта" на Roco е много добър не само на външен вид, много хора тук (вкл. и аз) ползваме точно него!
И не на последно място помисли дали ти харесва повече ICE-то, или BR218 и BR182!
refil:
Само,че ICE-то е 1:100 :hi:
widowmaker:
И едно допълнение от мен:
Сетът на пико е хоби сет, т.е. качеството и детайлността ще отстъпват на тоя на Роко.
Релсите на роко geoline, както и тия на пико имат доста сходни качества - лош контакт и бързо зацапване.
Най добрият избор е Тилиг елит, но пък са по "финансоемки", сравнени с роко и пико.
emilchaushev:
Първо слагаш ръка на сърцето и на което от двете предложения трепне по него стреляш.
Моето лично мнение , че ICE изисква голямо трасе с плавни криви... иначе ми седи грозно когато трябва да се чупи в малки криви. Освен това ICE ако трябва да сме реалисти му трябват поне още 5-6 вагона за да стане досущ като голямия си брат (1:1).
Аз също съм с Roco-вска централа.
Трудно се дава съвет от моя гледна точка, защото аз харесвам определен тип тяга и епоха.
Но скачай в дълбокото .. ние те чакаме там, а и да нямаш трасе в клуба има и може там да ги повозиш :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия