Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Хирш на юг

<< < (4/4)

pach:
По горе не разбрах за коя снимка проф.TANO е категоричен, че е от централна гара София?

Иначе ето малко обработен линка от поста на Миро...

Мен също ме много яд, за срутванеуто на тази сграда... :angry:
Впрочем Миро, в този архитектурен стил е строено и по Владайското дефиле (но вече с тухли).
Освен старата персонална сграда на гара Владая, има и един средно голям кантон в средата на дефилето.
Разликата с Хиршовите строежи е само замяната на камъка с тухли, но стилно са абсолютно еднакви, особено
в еркерните елементи по прозорците и вратите. За съжаление тухлата е по-малотрайна от камъка и двете сгради
вече са в доста напреднал стадий на разрушение от времето. Но както сам си се уверил и камъка който устоява на  времето,
не успява да се спаси от човешката разрушителност. Това ако беше в Швейцария, щеше да бъде разглобено и преместено
 на ново място камък по камък. Знам такъв случай там реализиран не със сграда ...а със скала, пречеща да бъде
 изправен участък с остър завой от междуселски път. Ама това е в Швейцария а не българия....
Жалко, че сградата на юг не беше снимана поне преди разрушението. А на тези двете около гара Владая,
съм направил не само подробни снимки (на руините), но и достатъчно точни за моделите ни, чертежи.
 :hi:

liro4605:

Такава дървена водна кула не съм виждал никъде другаде у нас,не ми е ясно от кое време е,но може да излезе,че и тя е от времето на барона.
    Каква ли ще е събата и  :fie:

TANO:
Съдбата и е ясна - пълна разруха и безхаберие! Това на ТКЛ ли е? Ето и една моя оттам

liro4605:
Хубав фотос от много близкото минало  :hi:

Товарача и 2та коловоза за екипировка вече ги няма,на ред е кулата.

liro4605:
https://www.youtube.com/watch?v=XyOAOjdWN8g
   Интересно особено за който знае как е било преди.
  PORR ще се окажат най-сериозните без значение кой са им подизпълнителите.

Какво ли би казал Хирш,а един днешен инженер от SBB например  :haha:

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия