Здравейте,
Отдавна следя форума, а от скоро имам и регистрация.
Дългогодишен почитател съм на ЖП моделизма като всичко започна в далечната 1980 с подарък за рожденият ми ден - стартов комплект на Piko състоящ се от малък парен локомотив и два пътнически вагона. Захранването беше с батерии и потенциометър. После добавях FZ1, BR120 /още върви/, товарни вагони и релси. След това имаше дълга пауза и от 2 години насам съм отново в играта. Имам си и извинение за похарчените пари - подаръци за синът ми

.
Вече имам новия базов комплект на PIKO, BR 01 PIKO III епоха цифровизиран, 5 пътнически вагона PIKO III епоха в комплект с пошенски и багажен вагон от същата епоха с което има пълна композиция, няколко товарни с неустановена епоха, цифров ICE стартов пакет от PIKO, стар модел на Adler от Trix, малък кран от Марклин преработен и голям кран от ROCO, много релси, сгради и съвсем пресeн LILIPUT BR01 II епоха в аеродинамично изпълнение. За него дойде Seuthe Dampfgenerator N11, Spur H0, а контролера 8-Pin ESU Loksound 4.0 54406 Dampflok 2 / 4 Zyl. BR 01 в момента пътува. Надявам се, че ще мога да ги дъбера на едно място и да работят перфектно.
Изглежда цифровата централа на PIKO няма да може да се справя с всичко това но още не съм стигнал до нова цифрова централа.
По план трябва да има и домашна диорама с размер около 1.80 на 3 метра.
Лошото е, че откъм свободно време нещо не ги виждам нещата но ще опитам.