Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Представете модел | Review a model
Моя комплект PIKO N мащаб GDR
martinius:
Здравейте на всички съфорумци!
Ще Ви представя комплекта си на PIKO Transit Pesonenzug m. franz. E-lok.Моля да ме извините ако бъркам нещо с надписите или някъде другаде!
Моделът си е с кутия и още две от вагончетата си имат кутии.
Един общ изглед на влака.
Дано Ви хареса!
Започвам с първия и сигурно от най-тъпите въпроси във форума за всички времена. :blush2: Ако може някои да ми каже как да го подкарам.Регулаторчето на скоростта работи на батерии показано е от тези старите големите 2х4,5V обаче отгоре пише за някакви 6х1,5V.Моля ако може да ми кажете как трябва да бъдат навързани тези 6 батерии и можели да се направи регулатора да работи с адаптер на какво напрежение трябва да е и до колко ампера?
Така изглежда регулатора отдолу
Ограденото с големия червен кръг ми е ясно там седят големите батерии а ограденото с малкия червен кръг отгоре там пише за тези 6х1,5V.
Извинете ме още веднъж за малоумния въпрос.
pach:
или слагаш съответните батерии по гнездата им, или си купуваш траф с токоизправител и регулатор. С адаптер не може!
anubis:
От много години не съм виждал да се продават плоски батерии от 4,5 волта. Май бяха някакъв соцстандарт. А и завода в Никопол го разсипаха.
Adrian:
В моята железария продавам такива - 3 лв/бр ; измисли начин да ти пратя - аз съм в София
evrokoma:
Ако имаш малко познания по електротехника може да си го ползваш с адаптер без проблеми,намери "+" и "-" на гнездата за батериите (трябва да са в двата края),купи си адаптер 12v/1А с помоща на мултицет (измервателен прибор) намери двата полюса на адаптера ги свържи към полюсите на батерийното гнездо спазвайки поляритета.Другият начин е още по добър ,но вече изисква и малко познания по електроника.От някой магазин за електонни компоненти си закупуваш трансформатор с изходно напрежение 9v и ток на вторичната поне 300mА,закупуваш си изправител "Грец" и един кондензатор 1000микрофарада на 25v.На първичната намотка (тази която е за 220v) на трансформатора запояваш кабел на който на единия край да има щепсел,от вторичната намотка двата извода запояваш на изправителя където има знак ~,а останалите два извода на изправителя запояваш към полюсите за батериите и паралелно на тях свързваш кондензатора спазвайки поляритета му.После всичко това го събираш в батерийния отсек на регулатора и само извеждаш кабела за 220v.Ако ще изпозваш вторият вариянт иди с регулатора в магазина и подбери трансгорматор който се събира вътре.
Успех :good:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия