Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Портали,подпорни стени,мостове,кантони....
Mixy:
Търся си снимки на тунели с излизащи от тях влакове (локомотиви). За предпочитане от България, но може и чужбински. Странно, но не успявам да си намеря повечко такива в Google-то, та всяка помощ ще ми е от полза. Ето няколкото, които намерих досега:
Величко:
Това случайно го видях вчера, може да ти свърши работа...
liro4605:
С първата снимка от портала на Копривщица и 46 ми късаш сърцето!Има много такива снимки по швейцарско,че и лични.Сподели какво точно те вълнува и ще ги издиря да ги пратя.
Mixy:
Ами интересно ми е да видя как профила на локомотива се вписва в профила на портала. Както и отстоянията на портала от габарита на влака. И понеже има различни модели локомотиви и различни по форма и височина портали, търся повече на брой подобни снимки. Доколкото се вижда, височината зависи от това дали линията е еликтрифицирана или не, но е интересно да се види и как стари тунели с по-ниски портали са били пригодени за преминаване на ел. локомотиви в по-нови времена.
liro4605:
Ще разкажа една история по повод писаното от Микси.
Годините са някъде назад.Парни и дизели минавали без проблем.Дошла електрификацията,дошла ама не били за нея трасетата.В един тунел сложили знаци да се сваля пантографа,ама сложили и намаление25.
Утре ако има интерес ще доразкажа &bgflag
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия