Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макетът на Best Ripper в ТТ

<< < (5/16) > >>

Best Ripper:
Малко осъвременяване на информацията по макета...

Електрическите проби минаха успешно, останаха няколко свръзки по линиите. Имам проблеми с две от сивите релета - котвите им заклинват в едното крайно положение и после електромагнита не може да я издърпа обратно. Временно реших проблема, като ограничих хода на бутона за ръчно превключване, ама скоро ще трябва да измисля и нещо по-радикално. Започнах да привързвам жиците в снопове, но не съм ги стегнал окончателно, защото ще има и други жици за прекарване. Замених крушките на три от отбивачките със светодиоди. Направих отделно захранване за тях - от 16-те волта променлив ток - изправител с грец, кондензатори и стабилизатор 7805. След него поставих няколко диода, за да намаля изходното напрежение до 3,25 волта. По този начин светодиодите ще се захранват директно без допълнителни съпротивления. Самите диоди са с диаметър 3 мм и малко по-високо работно напрежение - до 3,6 волта. Взех десет броя, другите ще бъдат поставени за осветление за сгради. Уличното осветление ще бъде захранвано отделно.

Започнах и оформянето на "пейзажа" отгоре. Поне на тия части, където ми е ясно какво ще има. Лепя треволяк по края, вляво започнах дребните възвишения, предстои отзад вляво да сътворя от спиропор и тунела... Ето и малко снимки...

:drinks: :drinks: :drinks:

Ivo Nedkov:
Много добре се получава!!! Личи си че работиш по празниците. Има напредък. :)

Best Ripper:
Може да е зима, мое да е дъждовно и снежовно, но насрещният план требе да се изпълнява овреме... Че да няма после  :punish:
Та строителство, залесяване, мазане и т.н. върви...  :pleasantry:

niki:
 :good: :good: :hi: :hi: :hi: :drinks: :drinks: Става си  супер, дори  факта , че се прави нещо и кипи творчески труд, е достатъчен за адмирации, Обаче аз няма да пожелая бързо завършване, защото така кефа ще е по кратък, а ще пожелая  повече , по -голям кефффффф. :drinks:

ivo:
Супер става ... а с подвижния състав :) как е ...  :clapping:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия