Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout
Контактна мрежа
tonivo33:
Има припой със съдържание на калай 60%,има и с 70%
XRISTO:
Има. Дори този по магазините, дето се продава за тинол го подозирам в двойно по - голямо количество на олово от обявеното.С този си пост исках да ти пиша, че си се объркал. С по - високото съдържание на калай пада температурата на топене, а не обратното. :hi:
mitko0888:
@XRISTO: Температурата на топене не е пропорционална на съдържанието на калай. При 0% калай е ясно. След това температурата на топене намалява, при около 60% е минимална, след което леко се покачва. При 50 и 90 % е една и съща. Справка например тук.
По темата:
Стълбовете според мен изглеждат доста добре, поне на снимка. Може би боята да не е металик, а да е някакво сиво?.
Имам едно питане към всички "стълбаджии" При движение не ви ли се случва пантографа да "захапе" една струна от контактната мрежа и да си направи каналче, в което да се движи? На мен това ми се случи в едни далечни години - със стълбове и мрежа от ГДР, пантограф на Е69, който съсипах само за няколко кръгчета. След това се мъчех да го калайдисвам, шлайфам, откачих му и едната пружинка, за да натиска по-леко - все не ми харесваше, накрая го смених и изоставих горните жици. Въпреки поставянето в зиг-заг все се случваше пантографът да захване жицата, да си я изкривява и намества в междустълбието и тя да прорязва (да трие) все на едно и също място. На стълбовете жицата си отиваше на страни, към края на каретката, но в следващото междустълбие си намираше отново неправилното място на каретката и триеше само там и т.н. Пантографът беше от старите, с единична каретка.
daddy_g:
--- Цитат на: mitko0888 link=topic=349.msg70492#msg70492 date=1326174840 ---
Имам едно питане към всички "стълбаджии" При движение не ви ли се случва медта на пантографа да "захапе" една струна от контактната мрежа и да си направи каналче, в което да се движи? На мен това ми се случи в едни далечни години - със стълбове и мрежа от ГДР, пантограф на Е69, който съсипах за няколко кръгчета. След това се мъчех да го калайдисвам, шлайфам, откачих му и едната пружинка, за да натиска по-леко - все не ми харесваше, накрая го смених и изоставих горните жици. Въпреки поставянето в зиг-заг все се случваше пантографът да захване жицата, да си я изкривява и намества в междустълбието и тя да прорязва (да трие) все на едно и също място. Пантографът беше от старите, с единична каретка.
--- Край на цитат ---
Аз такъв проблем нямам, въпреки че освен Таурус-а друга електричка нямам и че моя зиг-заг е с доста малки отклонения, досега не ми се е случвало.
Макар да съм само с половин овал готов за движение, доста го "пържа" но не ми прави такива проблеми
tonivo33:
mitko,благодаря ти за разясненията относно припоя,за боята си прав,тази беше първата която хванах,но имам и тъмно сив мат,следващите ще бъдат с него.Относно движението на локомотивите по готовата контактна мрежа,ще споделя как е след като направя още няколко стълба,и ги монтирам.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия