Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout
Контактна мрежа
plto4ka71:
А, ето и моите стълбове... http://www.foto.bg/showphoto.php?photo=316725&cat=7692 , направил съм си единични, двойни-между двата пътя при двупътни участъци. Нямат още изолатори- :unsure: посъветвайте ме какво да сложа( по- скоро да нанижа на фиксаторната тръба...)?!
widowmaker:
В конрад продават пластмасови изолатори за Н0. 25 изолатора за 2,55Е:
http://www.conrad.de/ce/de/product/241479/H0-ISOLATOREN-25-STUeCK/1606410&ref=list
jopeto:
Изолатрои се правят за без пари! Взимаш една клечка за уши и с една плашка за резба, да речем М3 си правиш пластмасова шпичлка с дупка по средата. После с мкетния нож си правиш изолатори, каквито искаш на дължина. :hi:
widowmaker:
Само дето няма да мязат на изолатори, ами на шпилки
Аз имам струговани от месинг.
Сам съм си ги правил и си приличат на изолатори.
А и 2,55 не са пари.
lubomir:
Само да напомня, че бетоновите стълбове са конусни, което е видно и от доста голямо разстояние. От тая гледна точка електродите не стават, тъй като са цилиндрични. Освен това Ф2,5 е диаметър на стоманения електрод, с обмазката става доста по-дебело, някъде към 3,5-4мм. Аз се опитвах да струговам на конус от месинг Ф4мм, но нещо не стана, тъй като е дълъг детайл и поддава, а люнет нямам. Струга е втора употреба и дойде без него. Верно чарковете за контактна мрежа не са евтини, но се вбесявам като на снимка в каталог на водеща фирма производител на модели видя контактна мрежа правена в клуб "Ръцете ми пречат". Всяко нещо или се прави както трябва или въобще не се прави.
Верно виждал съм и мрежи правени на ръка, но то е такова изящество че и Вайсман може да завиди. Но времето загубено да се прави това чудо, също е пари нали?
Така, че пак стигаме до това дали е финансово оправдано да си правиме това или онова. Но всеки си преценя сам. Все пак е демокрация нали? ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия