Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout

Контактна мрежа

<< < (17/37) > >>

taert:
Аз не разбирам много, но на Владо контактната мрежа много ми прилича на тази тук.

Vlado:
В гарата е същата, да! Става въпрос обаче за стълбовете в междугаровия участък, които са далеч от тези, използвани по нашата жп мрежа с малки изключения, посочени в горните постове.

taert:
Около гара Бяла (не съм много сигурен) докъдето можех да видя и коловозите си продължаваха с такива метални стълбове като на поста по-горе. Там обаче не можах да снимам. А снимките са от място на 10-на километра от Русе, където вече са смесени, на 5-6 бетонни стълба има 3-4 метални.

Vlado:
В действителността има различни изпълнения, но е факт, че по нашата жп мрежа преимуществено се използват стоманобетонни стълбове и само по изключение метални.
По отношение на хобито - производителите на контактна мрежа не произвеждат дори подобни на нашите железобетонни стълбове и затова трябва да се правят компромиси. В моя случай изборът ми се спря на железни стълбове, които у нас все пак някъде се срещат, пък дори и в участък от един километър в разпределителна гара. Но... когато няма бира и конякът е бира...  :)
Изходът от тази патова ситуация е стълбове самоделка, каквато е и темата, от която по моя вина безкрайно се отклонихме...  :sorry:

lubomir:

--- Цитат на: Vlado link=topic=349.msg68120#msg68120 date=1322579043 ---В действителността има различни изпълнения, но е факт, че по нашата жп мрежа преимуществено се използват стоманобетонни стълбове и само по изключение метални.
По отношение на хобито - производителите на контактна мрежа не произвеждат дори подобни на нашите железобетонни стълбове и затова трябва да се правят компромиси. В моя случай изборът ми се спря на железни стълбове, които у нас все пак някъде се срещат, пък дори и в участък от един километър в разпределителна гара. Но... когато няма бира и конякът е бира...  :)
Изходът от тази патова ситуация е стълбове самоделка, каквато е и темата, от която по моя вина безкрайно се отклонихме...  :sorry:

--- Край на цитат ---
Защо бе Владо, и Висман и Сомерфелд правят бетонни стълбове:
Viessmann

Sommerfeldt:

Аз лично харесвам сомерфелдските повече, пък и са най.близко до нашите

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия