Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Хоби панаирът във Виена 26-30ти октомври 2011

<< < (2/3) > >>

ivo:
Някой има ли снимки от там :) 

emilchaushev:
Аз дори рових в сайта на "панаира" , който е хоствал събитието ама ниц... имало е 171 участника

Само няколко прес съобщения
http://www.modell-bau.at/presse/pressetext.html?id=1037
http://www.modell-bau.at/presse/pressetext.html?id=1030

Хубавото е че е обявена датат ана следващото изложение- 25ти до 28 Октомври 2012 .. Аз викам да букваме билетите :)

И като говорим за Виена.. да си представим тамошните сбирки (всеки четвъртък) :scenic: даси поръчаме...

Виенски Шницел тип Слонско ухо.. :)

Best Ripper:
Емо, ти да не си гладувал по Коледа и Нова година бре?!  :spiteful:

IKAR, чакаме с нетърпение снимките...  :drinks:

Adrian:
яко дрифт

нашият нов колега RC спец. би се кефил много :

скръъъъц!

IKAR:

--- Цитат на: lubomir link=topic=3508.msg69955#msg69955 date=1325686911 ---Честита нова година!
Хубаво е че си станал мукаят да отидеш! Аз втора година слушам рекламите многократно всеки ден по Ö3, обаче така и не ми остава време да отида точно за това изложение. Като ходя на там все е по друго време на годината. ОБАЧЕ това ще ми е последния пропуск. Тая година живот и здраве, тъй като и без това може да е за последно (нали света ще свършва на 21.12.2012г :) ), задължително ще съм там, ако се съберем поне няколко човека мисля че има и какво друго да видим дори и само във Виена пак свързано със железниците. Нюрнберг тъй или иначе няма да отида, поне виенското да видя, пък след това света да свършва :).

--- Край на цитат ---
Аз нали преди да реша поразпитах тук и там, и в крайна сметка се оказа, че в Нюрнберг не си струва да се ходи. Първо той не е хоби изложение, а панаир на играчките. По-малко от 20% от него е заета от нашето хоби. С интерактивни часовници, раници, роботи и т.н. други хора се занимават. Второ първите дни пускат само търговци, а едва накрая всички. Трето, не можеш да си купиш нищо, там е само за гледане, както беше Пловдивският панаир едно време, дето до обяд по тротоарите още от моста  на Марица стояха милиционери и искаха командировъчни заповеди, та лично аз трябваше да помоля шофьора на тролея да ми спре възможно по-близо до входа, за да успея някак си да вляза, та после да пуснат и родителите ми, че нали детето е вътре....Четвърто практически всички "титани" бяха във Виена. И пето, точно в Германия има няколко годишни хоби изложения - в Мюнхен, Карлсруе, Дортмунд и Кьолн. Като това, последното, е само за ж.п. моделизъм. Лошото е, че всичките са в много кофти време - ноември, декември, с изключение на Интермоделбау Дортмунд, което е през втората половина на Април. И всички са без никакви проблеми с влизането, плюс това може да се пазари от тях.

Сега да минем към влаковете едно към едно. На следващия ден отидохме до Линц и се върнахме обратно. Качихвме се и до Катедралата със зъбчатата железница, която за разлика от едно време, е интегрирана към градския транспорт и се обслужва със специално произведени за целта трамваи. Но основната цел беше да се повозим, и двамата за първи път, с влак-стрела ИЦЕ. Има снимки и от там. Разстояние от 250 километра се взе за около час и 15 минути, като само по информационните табла се виждаше, че скоростта понякога надвишава 200 километра..... Влакът беше естествено немски, за Франкфурт на Майн. Връщането беше с Рейл Джет от Цюрих.  И цялото това удоволствие струваше по 9 евро на човек в едната посока, но за целта бях взел предварително билети по интернет. За сравнение автодрусът София-Сливен, горе долу същите километри, е 20 лева....Иначе от гарата цената става 32 евро на човек в посока. В Австрия няма междуградски автобус в българския смиъсл на това понятие. Има само градски автобуси от гарите до селата, където няма влак.

Да кажа и за СитиЕърпортТрейн - навръщане отидохме до летището с него, но мисля, че не си струва, особено при цена от 10 евро на човек.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия