Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Интересни снимки на български подвижен състав

<< < (3/356) > >>

zazo:
Писал съм на човека с молба ако има още да ги пусне. Стискайте палци да ни огрее. Стана ми обаче и малко тъжно, че трябва да разчитаме на такива малко случайни "чужбински" попадения, за да си научаваме историята. Сигурен съм, че имаме и "местни източници", но по някаква неразбираема за мен причина, никой не иска да споделя. Та молбата ми е ако някой разполага с подобни "находки" и има желание да ги сподели нека ми пише или направо да ги публикува тук ако може. Ако не са в цифров вид се наемам да ги докарам до файл годен за пускане в интернет.

ivo:
От доста време се опитвам да изкупувам снимки на Български подвижен състав между 50 и 70 години на миналия век ot ebay.
Идеята ми е да мога да ги представя за свободно ползване. Ако си влязъл във връзка с собственника питай дали продава снимки или копия.

hristo:
Не вярвам да има хора които да са снимали влакове и сега да отказват да споделят ценни снимки от миналото. Доколкото знам по онова време не е било разрешено свободното снимане на подвижният състав и инфраструктурата, особенно пък както при този човек-снимки от депа и гранични гари. 

zazo:
Христо има снимки и тука при нас не малко, особено на хартия (стари снимки, снимки от списания и т.н.), но къде от мързел, къде по други причини не виждат бял свят. Няма да забравя каква еуфория настана преди време Павката като пусна, няколко сканирани календарчета от 80-те.

liro4605:
Преди време у мен попаднаха едни снимки с интересна история.Правил ги е през комунизма човек от ФРГ.Изпратил ги на нашия човек от който ги получих и държавна сигурност го арестувала през нощите.Сега търся из архивите и немога да ги намеря.Намирам само едни пак от него на снимани 65та година в Германия.Попаднах и на една много интересна на гърба на която пише лок01.02 Незнам доколко е възможно да е той понеже на табелата на локомотива пише 8.003 Надявам се да ги намеря.Покрай тях поне си намерих картичката на 46парната  :dance1: Намерих си и картичките който съм си купувал от ГДР с парни локомотиви.То у нас нищо не се губи ама .. ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия