Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Интересни снимки на български подвижен състав
МАШИНИСТ:
Гледайте,коментирайте,питайте.Ще го допълвам по малко.Снимките на 04 и 41 са от " кратка българска енциклопедия " КБЕ - ТОМ 3-над снимките пише - локомотиви от парка на БДЖ.
Другите са личен архив
МАШИНИСТ:
--- Цитат на: pach link=topic=3529.msg107824#msg107824 date=1494836173 ---Поне албумния линк е активен.
Ето това май искаше да покажеш:
(Image removed from quote.)
--- Край на цитат ---
НЕ само, а целия албум.той е за тук.
pach:
Аз вече го разгледах.
Снимката на "Кирил" е уникална.
Къде, кога и кой е строил този мост при това по този начин?
МАШИНИСТ:
На гърба на снимката има дата 1904 г.Понеже архива беше голям,го разделихме с приятели.В друг човек има други снимки на които пишеше мост " ГАБРОВНИЦА " от същата поредица.Понеже човека е мостовак взе всичко с този мост--- около 15 снимки.Лока обаче остана за мен.
Другия мост , на чиито гърбове на снимки пише 1914 г.са от моста на ТЪРНОВО СЕЙМЕН --- СИМЕОНОВГРАД.
Целия архив беше на потомствени машинисти,мостоваци и други,всички покойници.И наследниците хвърлят.
Не се вижда добре кой е лока,освен по силует,но мисля , че в книгата на ДЕЯНОВ , ще се намери.
МАШИНИСТ:
Всички снимки са интересен размер 10 х 15 см.,което не е характерно за онези години,но имаше и по-големи.Очевидно са били за сериозен архив от строителството,което е било доста мащабно за тогава.Вероятно и собственика е бил близък с фотографа за да има тези снимки.
Както казах,ще допълвам архива.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия