Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Интересни снимки на български подвижен състав
KRAKOMOBILA:
Просветли ни ако обичаш, че на мен ми стана интересно каква глупава история се крие зад "сбирщайн от 5 локомотива и 2 вагона"
pach:
:give_heart:
Хубаво е да се спираш о'време...
преди да се омажеш до ушите, просветленний!!!
И е пожелателно, когато се изкажеш неподготвен, да
се вгледаш внимателно в последващото,
а не да раздаваш ... светлината си, о Просветленний!!!
Така само ще изгориш бързо...сред низшите нечетящи и видели
локомотив на картинка в буквара си!
Не се хаби...от тук право нагоре, като дим през комина си!
МАШИНИСТ:
--- Цитат на: pach link=topic=3529.msg109261#msg109261 date=1508704088 --- :give_heart:
Хубаво е да се спираш о'време...
преди да се омажеш до ушите, просветленний!!!
И е пожелателно, когато се изкажеш неподготвен, да
се вгледаш внимателно в последващото,
а не да раздаваш ... светлината си, о Просветленний!!!
Така само ще изгориш бързо...сред низшите нечетящи и видели
локомотив на картинка в буквара си!
Не се хаби...от тук право нагоре, като дим през комина си!
--- Край на цитат ---
АЙДЕ отворко Просветленний да ми посочиш 1 агрегат или възел в 04 , който да е АВСТРИЙСКО ПРОИЗВОДСТВО.
И през комина си да избълбукаш някои новиний за нас нечетящий , слепий , глухий и прочее пещерняций , яли домати с колций и пили вода от пералний !
МАШИНИСТ:
--- Цитат на: KRAKOMOBILA link=topic=3529.msg109260#msg109260 date=1508703524 ---Просветли ни ако обичаш, че на мен ми стана интересно каква глупава история се крие зад "сбирщайн от 5 локомотива и 2 вагона"
--- Край на цитат ---
1.Конструкция , компановка / кош,кабини,органи за управление,дизайн,силует/Прилики и разлики със подобни/
2.Кош
3.Двигатели - дизелмотори
4.Талиги и окачване
5.Хидротрансформатори и хидропредавка
6.Ходообръщач.
7.Скоростна кутия - хидро-механична
8.Парен котел
9.Система за мазане
10.Спирачна система
11.Колоосни редуктори
12.Компресори и други възли и агрегати в локомотива
КОЕ ОТ ВСИЧКИ Е MADE IN AUSTRIA.Конструирано там.Не говорим за лицензи и други копирани или видоизменени конструкции
CaLLlo:
Ами разбира се, че под "никъде не пише" имам в предвид - на артикула в ебей, а не на табелата,
а самото 0403 е написано после на нейния гръб, вижда се ясно на една от снимките.
Доколкото си спомням, на фабричние табели на някои наши електровози текстът е на български
и само толкова, не пише БДЖ и номер на лок, щото този номер може да бъде сменен по-късно,
а същото е направено дори и на 01.23 - швейцарска фабрична табела на български с кирилица.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия