Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Интересни снимки на български подвижен състав

<< < (267/356) > >>

pach:
Много ми е любопитно кога,къде и
какъв точно двигател, си ремонтирал ти?
 :yes: :drinks:

МАШИНИСТ:

--- Цитат на: pach link=topic=3529.msg109376#msg109376 date=1509542589 ---Много ми е любопитно кога,къде и
какъв точно двигател, си ремонтирал ти?
 :yes: :drinks:

--- Край на цитат ---
КОГАТО АЗ СЪМ РЕМОНТИРАЛ ДВИГАТЕЛИ , ТИ БИЛ НЯКЪДЕ НА ДЕТСКИ ЛАГЕР ИЛИ НЕЙДЕ НА ........

IKAR:
Не споря относно произхода на агрегатите на 04, но хората се утрепаха да му докарат оригиналния звук за модела и до момента не се получава...А си го спомням прекрасно, след толкова години още звучи в главата ми. Лично имам озвучен модел на V200...звукът няма нищо общо. Австрийските 2043 и 2143, които на теория са много близки - виждал съм ги на живо - също звукът от тях абсолютно не става. Датският TMZ го има в тубата - исках да си го купя, но прослушах го, и неговият звук е коренно различен и това ме разкандардиса. V 180 пък хептен, ако че от всичките външно той най-много мяза на 04 - звукът му по-скоро е като на серия 52, той нали всъщност му е голямото братче, производство на същата фабрика. Иначе двигател Майбах МТУ още си имаме - серия 75. Но и неговият звук е друг - подобен на V160  или  BR 215...

pach:
Машинист-чееее, това ли ти е отговора по същество!? :lol:
Явно си ремонтирал само двигателите на GUTZOLD V180,
както си го написал по-горе.
Хер Гютцзолд ( :hi:) може би ще бъде поласкан, че е попаднал
в полезрението ти, наред с истинските локомотиви и ...жп.администрации.
Поне да си беше направил труда да изкараш пълния списък
от гугъл за двигателите Майбах, макар и това да не обяснява
как модели на 180-та е събрала майбах-а. То вярно зависи и коя фирма го е произвела - Пико, Гюдзолд, Флайшман или Роко.
...и то без метална коруба, щото не е и дайкаст модел!
По-горе ти казах - дим през комина!
...или въздух под налягане както казват колегите.
Спорът наистина стана безмислен.
 :hi:

МАШИНИСТ:

--- Цитат на: IKAR link=topic=3529.msg109389#msg109389 date=1509583001 ---Не споря относно произхода на агрегатите на 04, но хората се утрепаха да му докарат оригиналния звук за модела и до момента не се получава...А си го спомням прекрасно, след толкова години още звучи в главата ми. Лично имам озвучен модел на V200...звукът няма нищо общо. Австрийските 2043 и 2143, които на теория са много близки - виждал съм ги на живо - също звукът от тях абсолютно не става. Датският TMZ го има в тубата - исках да си го купя, но прослушах го, и неговият звук е коренно различен и това ме разкандардиса. V 180 пък хептен, ако че от всичките външно той най-много мяза на 04 - звукът му по-скоро е като на серия 52, той нали всъщност му е голямото братче, производство на същата фабрика. Иначе двигател Майбах МТУ още си имаме - серия 75. Но и неговият звук е друг - подобен на V160  или  BR 215...

--- Край на цитат ---
Относно звука - всички са различни и зависи как,къде,кога и с какво са записвани.Както дали вътре в машинното или отвън.А при цифровизиране на аналогов звук , винаги има разлика от оригинала.Пък и като имаме пред вид миниатюрния високоговорител,който има ограничени параметри и не е hi-fi , няма как звука да е верен.Особено нискочестотния гърлен звук на 04.
Разбира се и двигателите са различни.
Най близо е звука на Т 12 с , поради сходните параметри на Т 12 b .
И на мен още ми звучи , но никъде го няма в истинския му вариант.
Относно прилики с другите машини - има.
Някой от някого е копирал или направо е откраднал.Кой от кого - историята мълчи.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия