Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Интересни снимки на български подвижен състав
Vlado:
Има си го и като термин! Вижте малко по-надолу в дадения от refil линк:
"Понтонен мост - Понтонният мост (наричан още плаващ мост) е мост, който плава по водата. Опира се на понтони, плаващи елементи, които го поддържат над нея и поемат натоварванията. Въпреки че понтонните мостове обикновено са временни съоръжения, някои се използват за дълги периоди от време. Обикновено се използват в по-защитени местности и в случаи, когато не е икономически оправдано изграждането на мостове с постоянни опори. При понтонните мостове понякога е необходимо част от моста да е по-висока или да може д..."
lubomir:
--- Цитат на: mitko0888 link=topic=3529.msg74098#msg74098 date=1330344150 ---Мисля че мостът си е точно при Русе.
http://www.youtube.com/watch?v=AAlm2Y-rzMw
--- Край на цитат ---
Да правилно! Извинявам се! Аз съм се заблудил! Моста наистина е бил при Русе, а не при Видин, но останалото е вярно, прочетено в няколко книги и потвърдено от различни източници живяли по това време(вкл. и роднини)
CaLLlo:
--- Цитат на: refil link=topic=3529.msg74102#msg74102 date=1330348417 ---... Второто значение на думата "понтон" - е плоскодънна лодка за строеж на мостове, според тълковния речник.
--- Край на цитат ---
Ако терминът беше само "понтон", щях да го приема, но "понтонен мост" вече си е чиста глупост
lubomir:
В нашия език понтон е плаващ кей, така че понтонен мост вероятно означава плаващ мост. Не са хващай да търсиш под вола теле ;D
topalov:
--- Цитат на: CaLLlo link=topic=3529.msg74108#msg74108 date=1330354034 ---Ако терминът беше само "понтон", щях да го приема, но "понтонен мост" вече си е чиста глупост (Image removed from quote.)
--- Край на цитат ---
Според английски речник:
--- Цитат ---PONTOON
[pɔn'tu:n]
1. понтон, лодка за понтонен мост
PONTOON bridge понтонен мост
2. вид игра на карти
--- Край на цитат ---
Иначе на италиански "ponte" си е мост.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия