Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Интересни снимки на български подвижен състав

<< < (271/356) > >>

CaLLlo:

CSD S499.1.023 SKODA 1966

https://www.ebay.de/itm/382267342657

Не е БДЖ, но я слагам заради другата.

KRAKOMOBILA:
Цялата първа доставка е била с Е отпреде. После отпада и на 41 и на 42-ра серия.

CaLLlo:

Как са махали буквата "Е"?

Взимат табелата с "Е"; обръщат я; и на гърба й завинтват алуминиеви цифри с новия номер.

В резултат - табели с много по-ценен гръб, отколкото лице, точно като най-скъпата в света
пощенска марка - изпечатана отдолу.

Такива табели много лесно се разпознават веднага - доста по-дълги са от нормалните.

&bgflag bg&flag

mitko0888:
Има една снимка на 42-07, макар и неясна, се вижда много добре че буквата Е просто е премахната и в номерната табела отляво има празно място. Табелата и да я обръщаш, и да не я обръщаш, дупките в нея си ги има. Може да е обръщана за да не се чистят следите от боята при преместване на цифрите.

Според материалите на инж. Деянов, първата партида е била поръчана (1964) и пристига (окотмври 1965-януари / март 1966) като Е42. В рамките на една година означението е напарвено каквото трябва - без буква. Аз не съм видял снимка от тази една година - края на 1965 и 1966, с буква Е.

За мен по-интересно е че има снимки от следващите серии, напр. 42.79, който е с малка табелка, но на коша се вижда много ясно че е имало завинтена голяма такава, а дупките и са запушени по български.

KRAKOMOBILA:
И според мен просто е демонтирано Е-то без да се върти номера. Имам някъде снимка на 42-11 с Е-то отпред.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия