Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Интересни снимки на български подвижен състав

<< < (331/356) > >>

pach:

--- Цитат на: mitko0888 link=topic=3529.msg116322#msg116322 date=1565783132 ---По друг начин го римувахме (едно време)...
А надписа какво значи?

--- Край на цитат ---

Надписа е на глаголица и означава "силата"...

и още една снимка тип "в помощ на моделиста" от италианците:

Krasi Tankista:

--- Цитат на: pavlinbg link=topic=3529.msg116317#msg116317 date=1565710079 ---Страхотен е! Сега и ако някой го изработи в H0...

--- Край на цитат ---

Мечтата ти може да се окаже не чак толкова неосъществима. Направих малко проучване и се океза, че има шансове. Първо обаче трява да се намери локомотив, да се преобразува в кончарски и т.н. и т.н. Хубаво е да има и малко повече желаещи, ама то това е Божа работа.
 :yes:

Nenchev:
Страхотна идея - да се направи в HO.  С нетърпение очаквам някой да го сътвори - на мен не ми се занимава - не ме кефи тази тухла 46

gzo:

--- Цитат на: Krasi Tankista link=topic=3529.msg116321#msg116321 date=1565781290 ---.... Не мога обаче да приема толкова драстична оценка, особенно без никаква аргументация...

--- Край на цитат ---

На мен също не ми харесва и ще се аргументирам защо:

1- Като цяло проекта е изпълнен в тъмна гама, направо черното си преобладава, което скрива линиите и детайлите на машината. Рисунъка е красив, но само по себе си, така изпълнен върху локомотива сякаш не е на място. Неслучайно най-харесваната част е тази с лъва - защото светлее. Окото възприема ясно изображението, а останалите скрити в "тъмнината" не се разбира какво са. В началото помислих синия лъв на челото, че е главата на Волтрон или някакъв друг трансформерс. Трябва много въображение за да се сетиш, че става въпрос за национална символика. Няма нито 1 национален трицвет. Сиви и виолетови рози на черен фон - символи на България !!! Жена с афро-американски лицеви черти - красотата на българката !!! Корабен рул - ЖП колело !!! Този графитър какво пуши ? По-скоро локомотива е зловещ, като водач към отвъдното  :spiteful:
За един стойностен проект не трябва някой да разяснява какво представлява. Той сам недвусмислено показава и на най-кьоравия за какво иде реч.

2- Не отчетено, че това е все пак локомотив, който се движи, а толкова много и шарени детайли оплетени един в друг не се възприемат в движение. (то ня място е трудно, камо ли.....). Не е отчетено и характерното омърлячване на БДЖ. Мръсотията и ръждата допълнително ще замажат рисунките и ще ги направят още по неразпознаваеми. То можеше да се избегне ако наистина бяха ползвани много по-светли тонове. След 2 месеца ще видите, че на нищо няма да прилича.

В заключение. Одобрявам цялостното издраскване, но само ако ясно се вижда какво е нарисувано и първосигнално се разчита какво е посланието. В горното е доста трудно, поне на мен, който е ценител на изкуството. Одобрявам и повечето от изпълненията на Несимо, това не е от тях.

Nenchev:
То и на Пабло и на Салвадор рисунките трудно се разбират и разтълкуват, ама са обявени за шедьоври...изкуството не е за всеки.....друго си е синьо с жълти елементи и тук-там люспи, кал, ръжда и мизерии... :sarcastic:

Аз лично, нищо не разбирам от изкуство и затова не смея да коментирам, ама самия факт, че е нещо различно и нестандартно ме кефи.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия